Lister

Hansen dømmer spansk storlag

- Av Olav Hoel

Det europeiske fotballfor­bundet (UEFA) har oppnevnt Tore Hansen fra Feda til å dømme oppgjøret mellom rumenske Dinamo Bucuresti og spanske Atletic Club Bilbao torsdag kveld. – Det er gøy med internasjo­nale oppdrag, så dette gleder jeg meg veldig til. Kampen spilles på nasjonalar­enaen i Romania og det meldes om at det kommer mange tilskuere, sier Hansen til regionavis­en Lister.

Kampen er det første av to møter mellom lagene i den tredje kvalifiser­ingsrunden til Europa League, hvor sammenlagt­vinneren går inn i den siste og avgjørende playoff-kampen om en plass i gruppespil­let, som starter i september. Hansen beskriver de to lagene som spennende, men som også kan bli utfordrend­e for dommerteam­et å håndtere.

– Det er to lag som bør ha en del gode spillere og som kommer fra to kulturer som kan vaere litt utfordrend­e å dømme. Det blir noe annet enn det vi er vant til i Norge, så det gjelder det å vaere godt forberedt og gjøre seg kjent med spillerne på forhånd, sier Hansen

Han ble såkalt Fifa-dommer i 2013, og har blant annet dømt i Europa League-kvalifiser­ingen tidligere. Neste mål er å få en kamp i gruppespil­let.

– Jeg håper dette kan vaere en god mulighet for meg å ta nye steg internasjo­nalt. Men jeg nødt til å levere på et høyt nivå for å klatre. Konkurrans­en er høy, og jeg er i en alder hvor jeg ikke har råd til feilskjaer for å ta nye steg, sier Hansen.

I torsdagens kamp får han med seg Jon-michael Knutsen og Øystein Ytterland som assistentd­ommere mens Espen Eskås er fjerdedomm­er.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Torsdag kveld dømmer Tore Hansen fra Feda oppgjøret mellom Dinamo Bucuresti og Atletic Club Bilbao i Europa League-kvalifiser­ingen.
FOTO: TOM ARILD STØLE Torsdag kveld dømmer Tore Hansen fra Feda oppgjøret mellom Dinamo Bucuresti og Atletic Club Bilbao i Europa League-kvalifiser­ingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway