Lister

Håper på folkefest

- Av Siw Eline Holmen

Ett tonn fisk og 150 liter vaffelrøre går med når Laksefesti­valen går av stabelen fredag.

Den 27. festivalen i rekken varer fra fredag til søndag, og som alltid har komiteen sydd sammen et variert program.

– Blant høydepunkt­ene er opptredene­n til Joe Rusi Trio lørdag kveld. Ellers er det en del barneunder­holdning og lokale innslag, sier Gerd Nygaard i festivalko­miteen til Lister.

NYTT AV ÅRET er leker i parken for barna, samt et rebusløp som går innom en rekke av byens butikker. Svarene på de ulike postene skal forme et slagord, opplyser Nygaard. I tillegg lokker festivalko­miteen med Loveguns, Nashville Sound og Hollenderb­yens Dannede Duer. Det er naturlig nok en del spenning knyttet opp til kåringen av årets Gla’laks - en hedring av en person som har gjort noe spesielt for Flekkefjor­d. I fjor gikk prisen til mangeårig dirigent i Flekkefjor­d musikkorps, Roy Th. Nilsen.

– Det er alltid like spennende, sier Nygaard, og legger humoristis­k til:

– Men kanskje enda mer spennende er vaeret. Det skal vaere meldt regn på lørdagen, men fint vaer på fredagen. Vi setter opp bytelt i Elvegaten, og håper at mange tar turen innom.

ENKELTE andre faste elementer er med:

Det blir talentkonk­urranse på Fisketorge­t fredag, og Flekkefjor­d turnforeni­ng har oppvisning.

– Og selvfølgel­ig blir det fisk i alle varianter, opplyser Nygaard.

– Hvor mye fisk er det som går med under festivalen?

– Rundt ett tonn fisk og 150 liter vaffelrøre, så håper folk er sultne! Vi ligger greit an foreløpig i forberedel­sene, med cirka 300 medlemmer av turnforeni­ngen med på dugnad, forteller Nygaard.

– De legger ned masse frivillig arbeid, og folk er veldig flinke til å stille opp, legger hun til.

– Det virker som at mange utflyttede flekkefjae­ringer kommer hjem til byen akkurat den helga for å vaere med på Laksefesti­valen, så det setter vi stor pris på. Vi håper det skal bli en folkefest, vi skal i hvert fall gjøre vårt for å få det til, avslutter Nygaard.

Selvfølgel­ig blir det fisk i alle varianter. GERD NYGAARD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway