Lister

– Det er jobben min

Toft er effektiv målscorer

- Av Olav Hoel

Men scoring i snitt hvert 95. minutt, er lyngdølen og Jerv-spissen Jakob Toft blant de mest effektive spissene i Obos-ligaen.

–Det er veldig bra det for en spiss å vaere effektiv og score ofte på muligheten­e. Det er jobben min, så jo flere mål jeg scorer, jo bedre er det, sier Toft til regionavis­en Lister.

Tosifret

21 åringen fra Lyngdal står med fire mål fordelt på 380 spilte minutter i årets Obos-liga i tillegg til et mål i cupkampen mot Åsane. Der er fornøyd med.

– Jeg er fornøyd til nå. Jeg har ikke spilt så mye til nå denne sesongen, men har et mål om å i hvert fall ha tosifret antall scoringer om jeg får nok spilletid resten av sesongen, sier Toft.

I helgen som var startet Obos-ligaen opp igjen med den 16. serierunde­n etter å ha hatt en tre ukers spillepaus­e. For Jervs del gikk turen til Akershus og Strømmen hvor de gule og blå skulle få en tøff start på siste halvdel av sesongen da hjemmelage­t ledet 2–0 før halvtimen var spilt. I 2. omgang reduserte Jakob Toft til 1–2 i det 63. minutt, men laget fra Grimstad klarte aldri å få satt inn utligninge­n.

– Målet mitt var et innlegg på bakerste stolpe hvor jeg stupte frem og fikk headet den inn. Samtidig var det en dårlig kamp fra vår side. Vi var altfor dårlig i press og med intensitet­en, så vi fortjente ikke å vinne. Med litt flaks, så kunne vi fått poeng, men Strømmen alt i alt bedre enn oss, sier Toft.

– Bidrar positivt

Så langt denne sesongen har han startet tre kamper i serien, som alle har kommet i løpet av de tre siste kampene. Med et cupoppgjør i tillegg, har han startet de fire siste kampene, og han føler han har gjort sine saker bra.

– Jeg føler jeg har vaert med og bidra positivt med mye energi, scoret mål og jobbet hardt for laget, men til sjuende og sist er det trenerne som bestemmer hvem som skal spille, sier Toft.

Jerv-trener Arne Sandstø er fornøyd med spissen fra Lyngdal.

– Vi er glad for å ha Toft han hos oss og de målene han har scoret for oss i de siste kampene. Så er det slik at det er mange spisser som ofte starter på benken og kommer inn på slutten og dermed får bra uttelling når de først scorer. Men Jakob har levert fine mål i de de kampene han har spilt fra sommeren, sier Sandstø.

–Hvordan synes du han har gjort det i de kampene han har fått spille?

– Hovedinntr­ykket er at Jakob har scoret mål, som er noe av det viktigste i fotball. Ellers har han svinget litt sammen med resten av laget, men gjort det bra når han har kommet inn, sier Sandstø

Skade

Ifølge treneren det beste alternativ­et de har på topp for øyeblikket.

– Alexander Lind har vaert ute med skade en periode, og kommer til å vaere ute litt til, så per nå er Jakob den eneste friske spissen vi har. Men vi må ha mer konkurrans­e der fremme, og det er den beste som får starte, sier Sandstø.

Han beskriver Toft som en oppofrende spiller som gir alt og sjelden er skadet som gjør at han ofte er på trening.

– Det er en hardtarbei­dende og god fotballspi­ller som vil mye. Av og til kan han også ville litt for mye. Han har absolutt potensiale til å score flere mål, og er han stabil kan han fort score åtte-ti mål til. I hvert fall om det blir han som spiller spiss for oss ut denne sesongen, sier Sandstø.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD / AGDERPOSTE­N ?? Lyngdølen Jakob Toft, som spiller for Grimstad-klubben Jerv, er blant de mest effektive spillerne i Obos-ligaen så langt denne sesongen.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD / AGDERPOSTE­N Lyngdølen Jakob Toft, som spiller for Grimstad-klubben Jerv, er blant de mest effektive spillerne i Obos-ligaen så langt denne sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway