Lister

Lagsølv til Brekne

Odd Arne Brekne har ikke bestemt seg for videre satsing

- Av Lars Erik Larsen

Odd Arne Brekne ønsket ikke å si noe om sin egen fremtid på skytebanen etter gårsdagens sølvmedalj­e for lag i Baku.

Med 1.156 poeng var Brekne Norges sterkeste kort i lagkonkurr­ansen i helmatch, som avgjøres etter kvalifiser­ingen. Norge tok totalt 3.441 poeng fordelt på sine tre utøvere Brekne, Øyvind Flatla og Simon Clausson. Hviterussl­and vant med 3.463 poeng.

Individuel­l finale

1.156 poeng var samtidig nok til å ta seg finale i helmatch - som består av knestående, liggende og stående skyting - i Baku, der EM arrangeres.

I finalen gikk det imidlertid ikke helt som Brekne og sportssjef Tor Idar Aune hadde håpet på. For da Lister snakket med Aune mellom kvalifiser­ingen og finalen, uttalte han at Brekne var kapabel til å vinne hele konkurrans­en. Men Brekne nådde dessverre ikke helt opp. Det var den stående skytingen som førte til at han røk ut før de seks beste startet med sine enkeltskud­d.

– Under pari

Likevel har lyngdølen all mulig grunn til å vaere fornøyd med sin sjuende plass. Onsdagens finale var kun Breknes andre finale i helmatch. Yuri Shcherbats­evich fra Hviterussl­and tok gullet foran Serhiy Kulish fra Ukraina og Alexander Schimirl fra Østerrike.

– Målet mitt var å ta seg til en finale, og det klarte jeg, men finalen var litt under pari for min del, sier han til Lister.

– Hva gikk galt?

– Jeg klarte det bare ikke godt nok, det er vanskelig å si konkret hva som gikk galt nå. Jeg har ikke fått tenkt sånn ordentlig på det, svarer han.

Veien videre

Brekne deltok i fjor i sitt andre OL på rad. Han har ikke utelukket at han vil satse mot Tokyo i 2020, men den sindige lyngdølen har samtidig ikke ønsket å bekrefte det. Det gjør han heller ikke denne gangen.

– Det er ikke tatt noen beslutning rundt dette ennå.

– Når vil du ta den?

– Planen er å tenke litt på det fram mot jul og prate litt med forbundet om mulig opplegg, så får vi se, svarer Brekne som kom hjem fra Aserbajdsj­an i natt (torsdag).

Jeg klarte det bare ikke godt nok, det er vanskelig å si konkret hva som gikk galt nå. ODD ARNE BREKNE

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Odd Arne Brekne sikret Norge sølvmedalj­e i lagkonkurr­ansen i helmatch onsdag.
FOTO: TOM ARILD STØLE Odd Arne Brekne sikret Norge sølvmedalj­e i lagkonkurr­ansen i helmatch onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway