Lister

Levde lenge i usikkerhet

- Av Torrey Enoksen

Først i går kveld fikk Torkil Åmland vite om han blir lyngdøl nummer tre på det nye Stortinget. – Jeg fikk en del gratulasjo­ner mandag kveld, men jeg svarte at alt ikke er i boks enda. Før klokken 17 i ettermidda­g skal de stemmene av personer fra Bergen som er bosatt andre steder vaere levert inn til telling. Først når de resultaten­e er klare, vet vi om vi kan sprette champagnen eller ei, sa Åmland til Lister før avisen gikk i trykken tirsdag.

For det tok tid før 95 prosent av stemmene fra Bergen forelå. På grunn av asfalterin­g av flere av den vestlandsk­e hovedstade­ns veier som skal benyttes under sykkel-vm neste uke, ble opptelling­en av stemmene kraftig forsinket. Sent natt til tirsdag fikk Åmland beskjed om at han foreløpig var inne på sikker plass, men ifølge Bergens Tidene var Venstres Terje Breivik kun 23 stemmer bak Åmland.

– Nå er heldigvis 95 prosent av stemmene i Bergen talt opp, men det blir veldig spennende i ettermidda­g og kveld når de siste stemmene skal telles opp. Da jeg la meg sa de at det sto om 37 stemmer, fortalte Åmland tirsdag tidlig ettermidda­g.

Får 50-åringen fra Belland i Lyngdal stortingsp­lass, blir det tre på «Lyngdalsbe­nken», siden Ingunn Foss og Hans Fr. Grøvan er inne.

På Lister24 finner du svaret om Åmland kom inn eller ikke.

 ??  ?? Først i går kveld ble det klart om Torkil Åmland fra Belland i Lyngdal får fast plass på Stortinget.
Først i går kveld ble det klart om Torkil Åmland fra Belland i Lyngdal får fast plass på Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway