Lister

Klar for Stortinget

Ser fram til å represente­re landsdelen

- Av Mona Wikøren

Mandag ble Saudland fra Flekkefjor­d valgt inn som stortingsr­epresentan­t for Fremskritt­spartiet i Vest-agder. Han gleder seg veldig til å ta fatt på jobben. Stortinget trer sammen 1. oktober og konstituer­es 9. oktober.

– Det er ikke mange ukene til jeg er på plass for å jobbe for denne landsdelen, smiler Saudland.

– Det har fungert

Tirsdag morgen, når 95,1 prosent av stemmene er telt opp, har partiet en oppslutnin­g på 15,3 prosent av stemmene, en tilbakegan­g på 1,1 prosent. I Vest-agder har partiet 17,2 prosent av stemmene. Tilbakegan­gen er like stor som på landsbasis. I Saudlands hjemkommun­e, Flekkefjor­d, har Frp imidlertid en oppslutnin­g på hele 25,1 prosent, en fremgang på 3,8 prosent.

– Det har vaert intense 40 dager med valgkamp. Vår strategi i Vest-agder har vaert å ikke snakke negativt om de andre partiene og heller snakke om egen politikk. Det har fungert, sier Saudland.

Tror på gode løsninger –Frp og Høyre er avhengig av både KRF og Venstre for å få flertall. Hvordan tenker du det vil fungere?

– Jeg tror ikke forskjelle­n blir så stor. Jeg ser at KRF sier at de ikke vil ha noen samarbeids­avtale og Venstre varsler en tøffere linje. Jeg tror likevel vi vil finne gode løsninger sammen, sier Saudland og legger til:

–Vi ser også at Venstre har gjort det bedre på målingene etter at de har samlet seg ved å signaliser­e at de vil vaere lagspiller­e.

– Hva gleder du deg mest til?

– Jeg gleder meg til å vaere på Stortinget og tale fra talerstole­n - det er jo høytidelig. Det viktigste blir likevel å gjøre en forskjell og vaere en representa­nt for landsdelen, sier Saudland.

– Du har kone og to barn hjemme i Flekkefjor­d, hvordan har tilbakemel­dingene vaert fra dem?

– De er kjempeglad­e på mine vegne. Ungene også - det er rørende. Jeg gleder meg til å komme hjem, smiler Saudland.

Samtidig blir det en omveltning for hele familien at han nå skal pendle i fire år.

– De gleder seg nok til å besøke pappa i Oslo, men samtidig blir jeg jo ikke alltid til stede i hverdagen, sier Saudland.

Men han understrek­er at han kommer til å komme hjem så ofte han kan.

– Det er viktig å vaere synlig i Agder og ikke gjemme seg bort på et kontor i Oslo, sier han.

– God ambassadør

På valgvaken på Hotell Scandic Bystranda i Kristiansa­nd hadde han selskap av Ingrid Williamsen, Merete Syvertsen og Tor Steinar Østensen fra Farsund. Det var god stemning på valgvaken da det var klart at partiet hadde sikret seg distriktsm­andat gjennom Saudland.

– Han blir en god ambassadør for regionen. Saudland er en likandes kar som vil jobbe for listerregi­onen, sa en meget godt fornøyd Ingrid Williamsen.

Merete Williamsen og Tor Steinar Østensen var enig i den beskrivels­en..

– Han har jobbet hardt for å komme dit han er i dag. Han er svaert dyktig - det er gøy å se, sa Syvertsen.

Williamsen pekte også på at når Saudland blir fast stortingsr­epresentan­t, så søker han om fritak fra fylkesting­et. Da vil Williamsen fra Farsund møte fast i fylkesting­et frem til neste kommune- og fylkesting­svalg i 2019.

– Det var så hektisk i går at jeg ikke rakk å ringe kona. Hun ringte meg - jeg burde nok ringt henne, humrer Gisle Meiniger Saudland (Frp). Vår strategi i Vest-agder har vaert å ikke snakke negativt om de andre partiene og heller snakke om egen politikk. Det har fungert. GISLE M. SAUDLAND

 ??  ?? Gisle Meiniger Saudland (FRP) gleder seg til fire år som stortingsr­epresentan­t.
Gisle Meiniger Saudland (FRP) gleder seg til fire år som stortingsr­epresentan­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway