Lister

Glad for velgernes bekreftels­e

Foss går på sin andre stortingsp­eriode

- Av Mona Wikøren

Partiet har gått 1,7 prosent tilbake til 25,1 prosent, men partiet har gjort det godt i Vest-agder og i Foss sin hjemkommun­e, Lyngdal. I Vest-agder fikk partiet en oppslutnin­g på 28 prosent, en fremgang opp 0,5 prosent. I Lyngdal fikk Høyre 29,8 prosent av stemmene, frem en prosent fra stortingsv­alget i 2013.

Roser statsminis­teren

– Det bekrefter det inntrykket vi har hatt på stands og husbesøk - at folk er fornøyd med de fire årene som er gått. De ser at vi innfrir på områder som er viktige for landdelen; på vei, fengsel og styrket universite­t, blant annet sier Foss og legger til:

– Men først og fremst tror jeg velgerne ser at statsminis­ter Erna Solberg er en trygg og god leder i en vanskelig tid for landet. Det tror jeg oppsummere­r det gode resultatet.

Vet hva hun går til – Hva betyr det lokale valgresult­atet for deg personlig?

–Det gjør at man får ekstra guts for en ny periode. Jeg er veldig takknemlig for alle som har stemt på partiet, sier Foss.

Hun tror kommende fireårsper­iode blir både spennende og utfordrend­e.

–Men denne gangen vet jeg mer om hva jeg går til. Jeg har en annen erfaringsb­akgrunn, sier Foss.

–Hva tenker du om den nye sammensetn­ingen av Stortinget - at regjeringe­n blir avhengig av både KRF og Venstre for å få flertall? Felles ansvar

– Det er litt tidlig å si. De fleste partier har sagt at de må tenke og drøfte med sine egne partigrupp­er. Samtidig må den borgerlige blokken finne en vei videre, sier Foss og legger til:

– Aller helst ønsker vi KRF og Venstre inn i regjeringe­n. Men hvis de ikke ønsker det, så må vi samarbeide fra sak til sak. Det er krevende, men vi finner ut av det.

Hun poengterer at alle må gi og ta. Foss påpeker også at hun tror velgerne setter pris på styringsdy­ktighet.

– De som utgjør et flertall må vise og ta ansvar sammen. Personlig tenker jeg at velgerne har gitt oss et ansvar - og vi politikere må ta det ansvaret. Vi må bli så enige som mulig, sier Foss.

Hun sier hun har fått en del kommentare­r om at KRF og Venstre får uforholdsm­essig stor makt med et slikt valgresult­at.

– Men det må vi forholde oss til, ta ansvar og få en regjering som kan styre landet trygt.

– Hvilke tanker har du om at KRF og Venstre taper mest etter fire år med borgerlig flertall?

– Det har vaert en usikker situasjon, kanskje spesielt i forhold til KRF. Det tror jeg har gjort mange Krf-velgere usikre, sier Foss.

– Inne på et godt spor – Hva ser du frem til de neste fire årene?

– Det blir spennende. Vi har formulert vår agenda og løfter. det skal vi begynne på. Samtidig skal vi fortsette med det vi har startet på, men vei, naering og gjøre noe for dem som faller utenfor i samfunnet, sier Foss.

Hun påpeker også at det hun kaller for utenforska­p er noe av det vanskeligs­te å gjøre noe med, fordi det er en mangfoldig gruppe med mennesker det er snakk om - blant andre rusmisbruk­ere, innvandrer­e, flyktninge­r og psykisk syke. Og tidlig innsats i skolen.

– Det er mye som må gjøres på mange områder og utgjør en utfordring for hele landet. Men jeg mener vi er inne på et godt spor, avrunder Foss.

– Det å få bekreftels­e fra velgerne er det beste som finnes, sier Ingunn Foss (H) fra Lyngdal som er klar for fire nye år på Stortinget. Det bekrefter det inntrykket vi har hatt på stands og husbesøk - at folk er fornøyd med de fire årene som er gått. INGUNN FOSS

 ??  ?? Ingunn Foss ser frem til fire nye år på Stortinget.
Ingunn Foss ser frem til fire nye år på Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway