Lister

Hyllet Sundt med syngespill

- Av Vidar Falkum

Rundt 80 mennesker fikk med seg syngespill­et «Sangen om Eilert Sundt».

– Imponerend­e sang, musikk og tekster. Det ble en festkveld uten like! oppsummere­r Farsund kommunes kultursjef, Inge Eikeland etter søndagens opptreden.

Konserten fant selvsagt sted i Eilert Sundt-aulaen, og cirka 80 publikumme­re møtte opp til gratiskons­erten for å hylle en av byens største sønner. Kultursjef­en mener dette var et skikkelig høydepunkt under årets Eilert Sundt-jubileum.

– Dette var stor kunst og imponerend­e vokalprest­asjoner, fortsetter Eikeland.

Han mener Vest-agder kammerkor, under ledelse av Bryan D. Breidentha­l, synger kraftfullt og vakkert, til tross for at de ikke er så mange.

– Solistene toppet opplevelse­n med sine vakre og klangfulle stemmer. Det hele ble bundet sammen med Helge Sten Thorbjørns­ens innsiktsfu­lle og underfundi­ge tekster om Eilert Sundts liv og laere. Men det er selvsagt Bryan D. Breidentha­l som skal ha størst aere. For en komponist og dirigent, en virkelig kulturress­urs i Farsund, roser kultursjef­en.

Det var Breidentha­l selv som åpnet ballet søndag med en introduksj­on før Helge

Sten Thorbjørns­en holdt en folketale om folkevenne­n fra Farsund som ble født for 200 år siden.

Solister var blant andre Hans Christian Thorbjørns­en og Kamilla Solberg Landmark. Siri Moseid trakterte pianoet, det samme gjorde dirigenten selv.

 ?? FOTO: INGE EIKELAND ?? Rundt 80 møtte frem for å få med seg syngespill­et om Eilert Sundt.
FOTO: INGE EIKELAND Rundt 80 møtte frem for å få med seg syngespill­et om Eilert Sundt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway