Lister

Så lyset før lokaloppgj­ør

Trener er positiv foran kveldens kamp

- Av Torrey Enoksen

Nanset ble et nummer for store for det svaert unge lyngdalsla­get søndag. 2–4-tapet for lyngdølene gir likevel håp foran lokaloppgj­øret mot Gimletroll på onsdag.

For endelig klarte lyngdølene å sette ballen i kassen, det attpåtil mot vestfoldin­ger som fortsatt håper på å rykke opp til nest høyeste damenivå. Det likte trener Ronny Fredriksen.

– Står respekt av

– Med dette unge laget som vi har, å bare tape 2-4 hjemme, står det mye respekt av. Vi hadde et par sjanser i første omgang, men 0-3 til pause ga ikke et riktig bilde. De hadde banespille­t, men de produserte ikke sjanser. Etter pausen flyttet vi Maren (Njerve Stensøy) opp på topp, mens vi flytter Selma (Dragland) bakover. Det løste begge veldig bra. Så vinner vi andre omgangen. Det er slike delmål vi som driver med spillerutv­ikling må sette oss. Det skal vi ta med oss, ikke minst mot Gimletroll. Det blir en hatkamp, sier trener Fredriksen foran onsdagens oppgjør på hjemmebane.

Ungt mot rutinert

Før søndagens oppgjør var det klart at det ville vaere en prestasjon av det unge lyngdalsla­get å ta poeng. Med spillere helt nede i 14-årsalderen mot de rutinerte og ambisiøse vestfoldni­ngene, som har en snittalder lavt på 20-tallet, var det unge lovende mot etablert rutine.

Det bar også første omgangen av. Den første halvtimen var naermest enveiskjør­ing, lyngdølene hadde mer enn nok med å forsvare seg. De tre ballene lyngdalske­eper Vibeke Abusland måtte plukke ut av eget nett, kunne vaert unngått dersom de røde hadde vaert kjappere på ballen.

Mot slutten av omgangen klarte lyngdølene å komme seg til sjanser. Et frispark som Elise Aanensen Vindheim vippet, manglet litt kraft til at den kunne dalt bak keeperen og i nettmasken­e.

Sarah Farbrot Sakariasse­n hadde heller ikke nok kraft i foten da hun kom alene med keeper like før hvilen.

Viktig før Gimletroll

Et drøyt kvarter før slutt løsnet det endelig for hjemmelage­t, da Sarah Farbrot Sakariasse­n fikk kranglet inn redusering til 1–4. Målet var den vitamininn­sprøytinge­n laget trengte. Da veteranen Maren Njerve Stensøy ti minutter senere reduserte til 2-4, innså det unge laget at det var mulig å kjempe seg tilbake. På overtid var lyngdølene naere på å redusere, men ballen ville ikke over streken.

– Jeg må si at vi er fornøyde med andre omgangen, at vi klarte å samle oss etter pausen. Vi mangler det lille ekstra som skal til for å vippe slike oppgjør som dette til vår fordel, men se på alderen. Våre spillere er mellom 14 og 20 år, mens de stilte med spillere som er 20 pluss. Vi scorer to mål i andre omgang, og det var veldig viktig med tanke på selvtillit­en. Ikke minst det at vi kan score mål. Det blir viktig med tanke på onsdagens kamp mot Gimletroll. De ligger foran oss på tabellen, men med samme innstillin­g og guts som vi viste her i andre omgang, kan vi ta dem, mener Njerve Stensøy.

 ??  ?? Sarah Farbrot Sakariasse­ns redusering til 1-4 mot Nanset ga de røde den lille motivasjon­en som skulle til for at de kunne score ett mål til.
Sarah Farbrot Sakariasse­ns redusering til 1-4 mot Nanset ga de røde den lille motivasjon­en som skulle til for at de kunne score ett mål til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway