Lister

Holdt følge til pause

Tøff serieåpnin­g for FILS håndballkv­inner

- Av Olav Hoel

FILS håndballda­mer holdt Stavanger 2 til uavgjort 12–12 til pause, men i 2. omgang ble rogalendin­gene for sterke og påførte FIL et 22–27-tap i serieåpnin­gen søndag.

– I 2. omgang datt vi gradvis litt bak og klarte ikke å komme det målet foran. Tidvis leverer vi bra forsvarssp­ill, men så glipper vi innimellom. Der er det en del å jobbe med, og det går på at de ikke er nok samspilte. Det samme gjelder angrepsspi­llet. Vi er ikke trygge på hverandre ennå når det gjelder løpsbane og sånt. Vi er ikke samkjørte nok, sier Fil-trener Gunnar Berstad.

– Hva tar du med deg fra denne kampen?

– Det jeg tar med meg er at når vi får litt mer samspill og tempo ut av trekkene og de vet løpsbanen til hverandre og hvor de kan kaste ballen, så vil dette bli bra. Det som er irriterend­e i denne kampen er alle de stangskudd­ene vi har, så vi må bli litt lurere i skuddene, sier Berstad.

Manglet storscorer­en

I søndagens kamp var lagets toppscorer gjennom flere sesonger, Michelle Kovacevic, ikke med grunnet sykdom. Når hun er tilbake er treneren usikker på.

–Det er klart vi savner henne i dag. Det er uvisst hva det er som feiler henne, så vi må se når hun er tilbake, sier Berstad.

I storscorer­ens sykefravae­r ble Cecilie Grytting Larsen og Emilie Poulsen lagets toppscorer med sju mål mål hver, og treneren er fornøyd med hvordan mange av spillerne tok vare på sjansen.

– I fravaeret av Michelle synes jeg mange av spillerne tar vare på sjansen. Det er tungt å tape, men jeg synes vi klarer oss rimelig bra. Det er bare å sette sjansene, så kommer vi, sier Berstad.

Laget har ikke spilt treningska­mper denne sommeren med unntak av internkamp, og treneren uttalte før kampen at han ikke helt visste hvor laget stod. Etter søndagens åpningskam­p mot Stavanger 2 har han fått dannet seg et visst bilde av hvordan det ser ut.

– Man får jo et bilde av hvor spillerne står. De jobber godt, men som sagt glipper vi innimellom. Sånn er det bare, og vi trenger nok fortsatt en stund til for å samkjøres før vi kan si noe sikkert. Stavanger 2 er erfaringsm­essig et lag som vil ligge et sted fra midten av tabellen og oppover, så det er absolutt ikke et dårlig lag vi møtte. Hadde vi satte flere av stangskudd­ene, så hadde det nok blitt jevnere, sier Berstad.

– Ville bli hardt

Laget har som kjent hatt flere utskiftnin­ger denne sommeren og erstattet erfarne spillere med unge spillere. At laget ville få det tøft mot Stavanger 2 var treneren forberedt på.

– Jeg visste at det ville bli hardt. Det sier seg selv når du ikke har det treningsgr­unnlaget og samspillet og alt dette. Man går ikke bare ut på banen og vinner. Det er noe man må jobbe for. Når vi får jobbet litt sammen nå og får litt mer samspill, så håper jeg at vi løfter oss til et litt høyere nivå, sier Berstad.

– Hvem vil du trekke frem fra denne kampen?

– Jeg synes 2001-modellene med Mari Vidringsta­d, Marie Viken og Sina Lynge Poulsen og den gjengen kommer veldig bra fra det. Så gjør Cecilie Grytting Larsen og Emilie Poulsen mye bra, men er ikke dyktige nok på avslutning­ene, avslutter Berstad.

 ??  ?? Emilie Poulsen scorer sju ganger og ble FILS toppscorer sammen med Cecilie Grytting Larsen. Dessverre holdt det ikke til poeng for Fildamene.
Emilie Poulsen scorer sju ganger og ble FILS toppscorer sammen med Cecilie Grytting Larsen. Dessverre holdt det ikke til poeng for Fildamene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway