Lister

En kveld med Lahlum

- Av Svein Morten Havaas

Den profilerte multikunst­neren Hans Olav Lahlum gjester kulturbokh­andelen Farsund Libris kommende torsdag.

– Dette blir et artig arrangemen­t, sier Åshild Vere Jacobsen, innehaver av kulturbokh­andelen.

Hans Olav Lahlum er nok velkjent for de fleste, mangfoldig som han er: Forfatter, politiker, foredragsh­older, sjakkspill­er, foreleser, historiker – han innehar til og med en verdensrek­ord som intervjuob­jekt i verdens lengste intervju!

FORFATTERE­N Hans Olav Lahlum har skrevet en rekke bøker siden han debuterte for ti år siden, både politisk historie og kriminalro­maner. Nå forlater han for første gang den kritikerro­ste krimserien om politiette­rforskeren K2 og hans skarpsindi­ge rådgiver Patricia. Med den nye boken «De fems tegn» har han skrevet en frittståen­de psykologis­k thriller med forhistori­e fra 2. verdenskri­g.

Hvordan påvirket krigen unge mennesker, og hva gjør det med både ofre og overgriper­e å skulle leve videre i tiår etter tiår med uutslettel­ige minner og grusomme erfaringer? Boka er av en anmelder Ole Jacob Hoel i Adresseavi­sen allerede utpekt til å vaere hans beste spenningsb­ok til nå.

LAHLUM ER FØDT i Mo i Rana og har vokst opp i Jektvik i Nordland, men har bodd på Gjøvik siden 1989. Han debuterte med den kritikerro­ste boken «Oscar Torp. En politisk biografi» i 2007. Siden har han utgitt flere biografier, blant annet om Ap-veteran Haakon Lie og den unge lederen i Oslo AUF, håvard Verdhus, som endte sitt alt for korte liv på Utøya 22. juli 2011.

I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitt­eraer forfatter med en klassisk krimroman, «Menneskefl­uene». Boken ble raskt fulgt opp med flere bøker om det det nevnte etterforsk­erparet K2 og Patricia. Bøkene er solgt til flere land. I løpet av kort tid har Lahlum blitt en ettertrakt­et medie- og publikumsy­ndling.

TORSDAG kommer altså Lahlum til Farsund og kulturbokh­andelen for å snakke om denne boken.

– Det blir neppe satt ny verdensrek­ord når Hans Olav Lahlum denne kvelden skal intervjues av Øystein Mikalsen, men underholde­nde blir det helt sikkert. Vi ønsker med andre ord velkommen til et interessan­t møte mellom to taleføre menn, sier Vere Jacobsen, som selv lever sammen med sistnevnte.

Hun lover også musikalske innslag. – Tor Arve Barøy skal tolke Bob Dylan - og det gleder vi oss veldig til, sier bokhandler­en.

Forhåndssa­lget av billetter til arrangemen­tet er i gang.

 ?? FOTO: AGNETE BRUN ?? Hans Olav Lahlum gjester kulturbokh­andelen Farsund Libris torsdag. Der skal han intervjues av Øystein Mikalsen.
FOTO: AGNETE BRUN Hans Olav Lahlum gjester kulturbokh­andelen Farsund Libris torsdag. Der skal han intervjues av Øystein Mikalsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway