Lister

Hva skjer med isbanen?

Populaert tilbud på flyttefot

- Av Malene Sørensen Lundberg

Hittil har isbanen vaert etablert på stadion. Men med den nye fotballhal­len måtte banen flyttes, med tilhørende etablering­skostnader.

Spørsmålet nå er hvor isbanen skal plasseres. Det ble tatt opp under formannska­pets møte tirsdag.

– Etter at jeg stod frem og tok tak i saken har jeg fått mange tilbakemel­dinger, fra både store og små, med og uten skøyter. Og det er jo veldig bra, sier representa­nt Per Erik Røgenes, og fortsetter:

– Inngangen til denne saken for min del er egentlig et skikkelig klapp på skulderen for god jobb på et felt, og et hjertesukk på annet område i dette. Ideen om å se det inn i den store sammenheng­en i forhold til sentrumsut­viklingen på torget, er en skikkelig innertier i mine øyne. Det er kjempespen­nende at isbanen kan bli brukt og et trekkplast­er for liv og røre i sentrum.

Midlertidi­g løsning

Men på den andre siden frykter Røgenes at vedtaket vil føre til lengre pause. Han håper at de kan få til en midlertidi­g løsning som ikke påvirker budsjettet i for stor grad.

Videre spør Røgenes om idrettslag­et kan se for seg å ha en midlertidi­g løsning der ute slik de har hatt.

Kommunalsj­ef Jostein Røyseland sier at han har vaert i kontakt med Jan Rob i Kvinesdal Idrettslag.

–Han bekreftet at de kunne vaere med å bidra til å drive isbanen, selv om det ble en annen plassering, opplyser Røyseland.

Men da må det reforhandl­es ny avtale, påpeker kommunalsj­efen.

Kostnadene til midlertidi­g løsning er imidlertid vanskelig å gjøre en konkret vurdering på, sier Røyseland, og tilføyer at da måtte man i så fall gjøre en konkret utredning på det aktuelle stedet.

Enstemmig

Ordfører Kvinlaug tror det foreligger interesse for å se naermere på muligheten­e som ligger, også på kort sikt, og å få til en løsning. Men at det i forkant må tas en runde for å samle inn flere detaljer i saken.

Røyseland spør hvordan man billigst mulig kan rehabilite­re isbanen på kort tid, og bes om at det tas videre til idrettskon­sulenten med ønske om utredning.

– Det ser ut som vi har en enighet om det som er å gjøre videre, konkludert­e Kvinlaug, og forslaget til vedtak ble enstemmig vedtatt.

Vedtaket lyder: «Saken oversendes styringsgr­uppen for «The Landings at Kvinesdal», og plassering blir en del av idekonkurr­ansen for sentrum som nå er under planleggin­g.»

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Spørsmålet er hva som skjer med isbanen i Kvinesdal. Her fra åpningen i 2002.
FOTO: TORREY ENOKSEN Spørsmålet er hva som skjer med isbanen i Kvinesdal. Her fra åpningen i 2002.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway