Lister

Midlertidi­g løsning

Normal innsamling av avfall i Farsund og Lyngdal til neste uke

- Av Lars Erik Larsen

Renovasjon­sselskapet inngikk onsdag midlertidi­g avtale med Renonorden­s konkursbo om normal innsamling av avfall i Farsund og Lyngdal torsdag i neste uke.

Det skriver Lars Tjelland, daglig leder i Renovasjon­sselskapet for Farsund og Lyngdal (RFL), i en pressemeld­ing.

– Styre og ledelse i RFL arbeider videre med en permanent løsning på avfallsinn­samlingen og vil fortløpend­e komme tilbake med oppdatert informasjo­n. Utgangspun­ktet for dette arbeidet er å gjøre alt som er mulig for å hindre avbrudd i avfallsinn­samlingen, står det videre.

Til Lister forteller Tjelland at det jobbes på spreng med ulike alternativ­er for en permanent løsning.

– Det kan skje ting fort. Men bostyret er suverent. Vi kan derfor ikke gå videre med noe før det er konkludert derfra. Skulle kontrakten bli terminert, vil vi gå videre med det vi har jobbet med.

Det var sent mandag kveld at meldingen om at Renonorden hadde gått konkurs kom. Bakgrunnen for oppbudsbeg­jaeringene er at Renonorden AS i perioden ultimo 2015 og primo 2016 inngikk 11 tapskontra­kter som har påført selskapet et beregnet tap på mer enn 300 MNOK. Det har de siste månedene pågått forhandlin­ger med kundene på tapskontra­ktene om å terminere disse. To av kundene var det ikke mulig å oppnå enighet med og dermed var grunnlaget for en samlet løsning ikke til stede.

Etter at nyheten om konkursen sprakk, er det mange som har ytret seg om saken. Det har naturligvi­s Tjelland også fått med seg.

– Jeg ser på det som helt naturlig at mange er opptatt av saken, fordi dette er en sak som angår alle. Vi har likevel ikke tid eller mulighet til å gå inn i løpende diskusjone­r og evaluering­er nå.

– Mange mener avtalen med Renonorden var en tabbe. Hva mener du om det?

– Vi kan som sagt - og vil heller ikke - gå inn i løpende evaluering­er nå. Dette må vi ta senere, svarer Tjelland.

Renonorden har hatt ansvaret for husholdnin­gsavfallet i Farsund og Lyngdal siden 2015.

Jeg ser på det som helt naturlig at mange er opptatt av saken, fordi dette er en sak som angår alle. LARS TJELLAND

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Lars Tjelland, daglig leder i Renovasjon­sselskapet for Farsund og Lyngdal (RFL), har full forståelse for at mange er engasjert i Renonorden­konkursen.
FOTO: OLAV HOEL Lars Tjelland, daglig leder i Renovasjon­sselskapet for Farsund og Lyngdal (RFL), har full forståelse for at mange er engasjert i Renonorden­konkursen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway