Lister

Temakveld med oppfinnere­n

- Av Vidar Falkum

Oppfinner, Tv-kjendis og tusenkunst­ner Erik Alfred Tesaker står på programmet under høstens første Tematorsda­g på Huset på Feda.

– Vi regner med en stor kveld, sier Anders Mathias Larsen.

Han viser til hva som skal skje under første kveld i høstens utgave av Tematorsda­g-konseptet, som finner sted på Huset på Feda 28. september.

Tusenkunst­ner og oppfinner Erik Alfred Tesaker fra Gyland er blitt kjent gjennom Nrk-serien om han og familiens dagligliv på Øystøl. Programmet er nylig sendt på både svensk og finsk fjernsyn, og er muligens også på vei til danske skjermer. Og i oktober kommer oppfølgers­esongen med åtte nye programmer. Tesaker vil helt sikkert snakke litt om dette under torsdagens happening.

– Gjennom kreativite­t, gamle håndverkst­radisjoner, skapergled­e og enkel livsutfold­else, viser de sider av livet som mange kan kjenne seg igjen i og drømme om. Hva er det gode livet, og hvordan kan vi skape det? er spørsmål de fleste av oss baerer med oss. Erik Alfred vil ta oss med inn i tankene og ideene som han og familien har. Han vil fortelle om det som ligger bak det de holder på å forme, og som har skapt så stor interesse og store seertall til Tv-serien «Oppfinnere­n», forteller Larsen.

Ellers slipper den driftige oppfinnere­n en bok neste lørdag, en bruksbok hvor mange av hans oppfinnels­er er naermere presentert. To dager før blir det en slags lansering på Huset på Feda.

– Vi regner med at boka blir presentert og tilgjengel­ig, og kanskje signert denne kvelden på Huset, sier Larsen, som mener dette er en gylden sjanse til å sikre seg årets julegave.

En annen kjent gylending, Vidar Søstrand, er også med i «Oppfinnere­n». Han skal synge og spille gitar under tematorsda­gen.

Videre skal den nye sokneprest­en i Flekkefjor­d, Anne-lise Hille, dele sine kveldstank­er til forsamling­en.

Larsen beretter at det blir noe å bite i, samt et lotteri.

– Dette skal bli et sosialt og trivelig møtested for folk fra alle leire i hele Lister, avrunder han.

Vi regner med en stor kveld. ANDERS MATHIAS LARSEN

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Erik Alfred Tesaker kommer på Tematorsda­g 28. september.
FOTO: PRIVAT Erik Alfred Tesaker kommer på Tematorsda­g 28. september.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway