Lister

Åpner ny kunstutsti­lling på Tingvatn

- Av Lars Erik Larsen

Lahn, som er bosatt i Lindesnes, åpner ny kunstutsti­lling førstkomme­nde lørdag på Tingvatn fornminnep­ark og besøkssent­er. Utstilling­en kommer i stand som følge av samarbeid med Galleri Lista Fyr.

Lahn arbeider med maleri som medium for bilder av drømmeakti­ge landskap, portrett og stilleben, ifølge Alfred Vaagsvold fra Galleri Lista Fyr.

– I bilder som ved første øyekast viser lett gjenkjenne­lige motiv, dukker det opp skikkelser som skygger som forteller mer om landskapet og opplevelse­n av det. Det er en spennende reise i kunstneren­s fortolknin­g av kjente landskap, sier Vaagsvold, som beskriver utstilling­en som variert i fargebruk og komposisjo­n.

I tillegg til Lahn, åpner også Vibeke Andersen fra Stavanger utstilling i Haegebosta­d lørdag. Hun tar med seg malerier som bygger på tegninger der hun tar utgangspun­kt i en menneskeli­g form og fordreier den.

– Det kan vaere et selvportre­tt som hun bearbeider til det ugjenkjenn­elige. Maleriene overfører hun til broderier der hun tegner og maler med tråd. Broderiene henger fritt litt ut fra veggen slik at man kan se baksiden som en del av bildet, sier Vaagsvold.

Begge utstilling­ene står ut året i Tingvatn Fornminnep­ark og besøkssent­er.

Trygves Lahns nye utstilling beskrives som «en spennende reise i kunstneren­s fortolknin­g av kjente landskap».

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Trygve Lahn fra Lindesnes åpner ny utstilling i Lister lørdag.
FOTO: PRIVAT Trygve Lahn fra Lindesnes åpner ny utstilling i Lister lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway