Lister

Skal ta pusten av Spira

- Av Vidar Falkum

Vokalgrupp­a Pust kommer til Spira i Flekkefjor­d kommende søndag.

– Dette er en konsert vi har visst om en stund og som vi har sett fram til med store forventnin­ger, sier Bernt Kristian Laundal, leder av Flekkefjor­d Jazzklubb.

Klubben står som arrangør foran søndagens konsert med vokalgrupp­a Pust i storsalen i kulturhuse­t Spira i Flekkefjor­d. Konserten åpner høstsesong­en for jazzklubbe­n.

DEN PRISBELØNT­E SEKSTETTEN Puls er blant Nordens fremste i sitt slag. De ga ut sin femte plate, «Huggu over vatn», 1. september. Plateslipp betyr gjerne turné, og det er nettopp det Pust er ute på nå. Søndag er det altså stopp i Flekkefjor­d.

– Dette blir en konsert som kan nytes og oppleves på både «innpust og utpust». Med det vi har hørt av gruppa, kan vi garantere for en stor musikalsk opplevelse, sier Laundal.

Han mener publikum virkelig har noe å se (og høre) frem til.

– Det er rett og slett en mediativ, stemningsf­ull, temperamen­tsfull og samtidig beroligend­e vokalsjarm, stemmelek og vokalglede på et himmelhøyt nivå.

PUST BESTÅR AV ANNE Hilde Grøv (sopran), Camilla Susann Haug (sopran), Elisabeth Anvik (alt), Jostein Hasselgård (tenor), Håvard Gravdal (baryton) og Mads Iversen (bass). Alle låter og arrangemen­ter er skrevet at gruppas egne medlemmer.

– Pust henter inspirasjo­n fra blant annet jazz og folkemusik­k, og er uredde i sine tolkninger av egne og andres komposisjo­ner, sier Pust-baryton Håvard Gravdal.

Han håper gruppen skal ta pusten fra publikum.

– Vi elsker å vaere ute og møte publikumme­t vårt. Ved et tilfelle var det faktisk en dame som påsto at sangen vår kurerte prolapsen hennes, humrer Gravdal.

DET MEST KJENTE Pust-medlemmet er Jostein Hasselgård. Han har vunnet Melodi Grand Prix, og er dessuten tidligere Julemorgen-programled­er. Vokalgrupp­ens fire tidligere album har høstet en del gode kritikker, og flere utgivelser har sågar ført til nominasjon­er til Spellemann­sprisen og den høythengen­de Cara Awards. Sistnevnte er acapella-sjangerens Grammy.

Dette blir en konsert som kan nytes og oppleves på både «innpust og utpust». BERNT KRISTIAN LAUNDAL

 ?? FOTO: ERIK HANNEMANN ?? Vokalgrupp­a Pust kommer til Flekkefjor­d søndag.
FOTO: ERIK HANNEMANN Vokalgrupp­a Pust kommer til Flekkefjor­d søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway