Lister

– Virker motiverte

FILS volleyball­herrer vil etablere seg i 1. divisjon

- Av Olav Hoel

FILS volleyball­herrer håper å bite fra seg i 1. divisjon denne sesongen. Lørdag 7. oktober serieåpner laget hjemme mot Askim.

– Det å få den første kampen på hjemmebane blir gøy, og da håper vi å få et sterkest mulig lag på banen, sier trener Rune Gabrielsen.

Han trener laget sammen med Nils Edvin Numme og Tom Harald Mossmann, og de er optimistis­ke foran den kommende seriestart­en.

– Jeg gleder meg mye. Spillerne virker veldig motiverte, og mange av dem er på hver eneste trening. Det ser ut som vi får et ganske bra lag, og kan stille sterkt allerede til første kamp, sier Mossmann.

– Hvordan er ambisjonen­e for denne sesongen?

– Personlig vet jeg veldig lite om alle lagene ettersom det rykket opp så mange lag i fjor. Det kan vaere veldig gode lag eller middels lag. Vi vet ikke helt hva vi går til. Klarer vi å etablere oss midt på tabellen og slå litt fra oss der, så skal vi vaere fornøyde. Vi har mange ferske 1. divisjonss­pillere, sier Gabrielsen.

Lange reiser

Denne sesongen blir derimot reisebelas­tningen på laget større enn det tidligere har vaert da laget skal spille bortekampe­r i både Ålesund, Molde, Trondheim og på Østlandet. For å gjøre dette billigst mulig for klubben, har det blitt lagt opp til at laget får tre helger med bortekampe­r, en helg med kamper i Ålesund og Molde, en helg med kamper Trondheim og en helg med kamper på Østlandet.

– På borteturen­e reiser vi maks ti stykk. På rankingtur­neringene som kommer i tillegg kan det vaere vi blir litt flere, avhengig av hvor det er. Det er litt for å tenke økonomi, men også for å gi spillerne en gulrot ved at om de vil vaere med på langtur, må de bevise at de vil vaere med, sier Gabrielsen.

I helgen som var deltok laget på Vestcup i Stavanger, hvor laget ble nummer åtte etter å ha spilt mot lag fra 1.- og 2. divisjon. Dette var den første ordentlige testen laget har før seriestart.

– Mange nye

A-lagstroppe­n teller i dag rundt 15 spillere, og består av lokale spillere. Laget trener også med andrelaget, slik at de har god kontroll på hvem som eventuelt er aktuelle for spill på A-laget.

– I forhold til i fjor, er vi mange nye spillere. Bortsett fra Oddvin Pedersen, som kom til oss fordi Lister VBK ikke kunne stille lag, så er alle spillerne fra FIL. I tillegg er det mulig det kommer inn en spiller til. Ettersom vi ikke kan ha med en 12 utespiller­e og to libroer til kampene, vil det vaere konkurrans­e om plassene, sier Gabrielsen.

Laget har gått opp fra to til tre fellestren­inger i uken etter opprykket, og håpet er å få på plass ytterliger­e en trening i uken.

– For min del håper jeg vi kanskje kan få til ytterliger­e en fellestren­ing som ikke er volleyball. Avhengig av egenintere­sse kan det vaere styrke, svømming, eller hva som helst. Det skal vi begynne å se på kanskje allerede denne uken, sier Mossmann.

Med spillere som Frank Gunnar Gitlestad, som til daglig jobber i Oslo, Johan Tveit som også spiller på Toppvolley Norge (TVN) og Kristian Andreassen og Erik Reinertsen som også trener med Randaberg, blir ikke hele laget samlet til alle treningene.

Klarer vi å etablere oss midt på tabellen og slå litt fra oss der, så skal vi vaere fornøyde. RUNE GABRIELSEN

 ??  ?? Denne gjengen ser frem til å ta fatt på sesongen i 1. divisjon. Foran fra venstre: Eirik Undheim, Sverre Nilsen Lie, Jakob Lorentzen og Sverre Sandnes. Bak fra venstre: Tom Harald Mossmann, Adrian Tollisen, Oddvin Pedersen, Cato Vik og Rune Gabrielsen....
Denne gjengen ser frem til å ta fatt på sesongen i 1. divisjon. Foran fra venstre: Eirik Undheim, Sverre Nilsen Lie, Jakob Lorentzen og Sverre Sandnes. Bak fra venstre: Tom Harald Mossmann, Adrian Tollisen, Oddvin Pedersen, Cato Vik og Rune Gabrielsen....

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway