Lister

Vil ha fast ansettelse

Nå kan jakten på ny Kvinesdal-rådmann begynne

-

ordet under kommunesty­remøtet. Han uttrykker at planproses­sen fremstår for ham fornuftig og gjennomten­kt.

– At vi som kommune velger å bruke 300.000 kroner på et eksternt rekrutteri­ngsfirma for å sikre en mest mulig analysert ansettelse, det er det sikkert mange som har mening om. Jeg mener og at det er dyrt, men det er sånn markedet er i dagens jobbmarked, sier Nielsen.

Han uttaler at det er viktig å få folk utenfra til å belyse kandidaten­es sterke og svake sider til en helhetsvur­dering.

– Likevel er det vi i kommunesty­ret som skal ansette rådmannen til slutt. Så ansettelse­n er vårt valg til slutt. Det er beslutning­sgrunnlage­t vi betaler for.

Videre viser Nielsen til punktet om fast ansettelse av rådmann.

– Jeg anførte som kjent et forslag i formannska­pet om å ansette rådmannen på åremålssti­lling i seks pluss seks år. Og jeg vil i dag fremme mitt forslag fra formannska­pet på nytt, opplyser Nielsen.

Han sier blant annet at han har vanskelig for å tro på at de har behov for rådmann i mer enn 12 år.

God rådmann

Trine Nilsen Klungland (Ap) tok også til orde etter Nielsen. Hun ønsket å gi uttrykk for at Camilla Dunsaed har gjort en god jobb som rådmann. Videre forteller hun at Arbeiderpa­rtiet er helt enig i innstillin­gen fra formannska­pet om å benytte eksternt rekrutteri­ngsbyrå.

– Det er forhandlin­gsutvalget som har medarbeide­rsamtaler med rådmannen i dag, og vi er derfor også enige i å bruke forhandlin­gsutvalget som et intervjuut­valg. Arbeiderpa­rtiet ønsker en fast ansettelse av en rådmann, sier Klungland.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug avrundet saken med å setter opp punktet fra Nielsens forslag til avstemning. Forslaget til Nielsen falt med tre stemmer, med 21 stemmer for formannska­pets innstillin­g.

 ??  ?? Forslaget til Ronny Nielsen om å ansette rådmann på åremål falt med tre stemmer, med 21 stemmer for formannska­pets innstillin­g.
Forslaget til Ronny Nielsen om å ansette rådmann på åremål falt med tre stemmer, med 21 stemmer for formannska­pets innstillin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway