Lister

Svarer beboer om sikkerhets­tiltak

- Av Malene Sørensen Lundberg

I september stilte en beboer ved Nedre Kvinlaug kritiske spørsmål om tre anlagte fartdumper i nabolaget. Det har kommunen nå gitt svar på. – Det er anlagt tre fartsdumpe­r på den mest oversiktli­ge delen av veien inn til Nedre Kvinlaug. Derfor spør jeg: hva er grunnlaget for denne avgjørelse­n? Hvorfor har ikke resten av beboerne på Nedre Kvinlaug blitt informert, og fått anledning til å uttale seg? Har det blitt foretatt fartsmålin­g for å kartlegge behov for nedsettels­e av fart?

Det spurte kvindølen om i september.

I svar fra kommunen ved teknisk etat, forklarer Geir Netland at tiltaket om fartsdumpe­r ble drøftet og vedtatt på bakgrunn av en søknad.

Videre opplyser Netland at forslag på innkomne trafikksik­kerhetstil­tak blir behandlet i Drift og serviceutv­alget en gang i året. I denne prosessen blir ikke eventuelle naboer varslet.

–Når det gjelder punkt tre, så er det ikke foretatt fartsmålin­ger. Jeg kan også legge til at fartsdumpe­ne vil bli merket når vaeret tillater det.

Beboeren etterlyste også sikringsti­ltak på strekninge­n mellom bruen og inn til bebyggelse­n, samt utbedring av autovernet. Til det svarer enhetslede­ren for teknisk drift:

– Når det gjelder sikringsti­ltak, så ble det foretatt fjellrensk i dette området for to år siden. Når det gjelder autovernet, så er vi enig om at det bør utbedres. Dette vil bli gjort i 2018.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: TOM ARILD STØLE ?? Beboeren vil blant annet ha utbedret autovern på strekninge­n.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: TOM ARILD STØLE Beboeren vil blant annet ha utbedret autovern på strekninge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway