Lister

Rektorene: – Ikke ukjente tall for oss

-

EIVIND EIKELAND

tid. Hadde det vaert enkle svar på hvorfor situasjone­n i Farsund er som den er, hadde dette så klart blitt gjort noe med. Dessverre er det ikke noe enkelt svar på hvorfor det er slik, forteller de i en felles uttalelse.

– Selv om vi er kjent med at mobbing forekommer, opplever vi ikke at dette er et like stort problem som undersøkel­sene tilsier. Dette innebaerer kanskje at det slik som undersøkel­sen til revisjonen finner, er mange elever som ikke sier fra til voksne når de opplever mobbing. Det synes vi er synd, og ser at dette er noe vi aktivt må arbeide med i tiden fremover, fortsetter de. De har også planer for tiltak til å få elevene til å forstå farene ved digital mobbing på sosiale medier.

– De fleste laererne kjenner nok disse mediene, og skolen kan til en viss grad ha kontroll over elevenes tilgang i skoletiden, men vi kan så klart ikke kontroller­e dette på elevenes fritid. Flere trinn på skolene i Farsund har opprettet Foreldrene­ttverksgru­pper, og her må skolene samarbeide aktivt med foreldrene. Farsund ungdomssko­le gjennomfør­er også nettvettsk­urs med sine elever, og Lista ungdomssko­le vurdere det samme når det nå utarbeides en ny skolemiljø­plan.

Gjennom rapporten kommer kommunerev­isjonen med flere forslag til hva både skole og kommune skal gjøre videre med saken, og rapporten skal nå sees gjennom av kontrollut­valget i Farsund kommune. Heimdal og Kolnes forteller at de tar disse forslagene seriøst.

– Vi tar revisjonsr­apporten på alvor. Både skolene og kommunen er med i det statlige prosjektet «Inkluderen­de barnehageo­g skolemiljø». Det arbeides også på begge skolene og i kommunen med å utarbeide nye skolemiljø­planer, dette skal foregå i samarbeid med både elevrådet og FAU. Innspillen­e fra revisjonsr­apporten vil vaere viktige i dette arbeidet, avslutter de.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway