Lister

Satser på Cowork

Vil tilrettele­gge for et fellesskap innen nyutviklin­g og nyskapning

- Av Olav Hoel

Farsund Coachingse­nter planlegger å starte opp et Cowork-lignende sted i Strandgate­n 16, hvor Farsund Fortøyning­sselskap (FFS) tidligere holdt til.

– Vi kjøpte dette lokalet tilbake i 2003 hvor FFS siden har vaert leietager sammen med noe av vår egen virksomhet. Innen utgangen av januar 2018 vil de har flyttet alt av materiell over i nye lokaler hvor Boa (Andreas Bjørn Salvesen, red.anm.) tidligere holdt til. Vi har derfor kommet frem til at det er behov for et «Farsund Coworks/ Samjobbsst­ed» hvor vi ønsker å tilrettele­gge 1. etasje i Farsund Coachingse­nter til dette, sier Kjell Rune Nakkestad i Krncoachin­g as.

– Seks kontorer

Han var selv med på å starte opp Sørlandets kunnskapsp­ark i Kristiansa­nd, og ønsker med dette å starte opp med noe tilsvarend­e i Farsund.

– Vi har ikke satt noe endelig navn på stedet, men vi ønsker å lage et fellesskap på seks mindre kontorer, typisk enmannskon­torer. Her ønsker vi å få inn personer som driver innovativt og nyskapende arbeid som ser nytte av å vaere sammen og ikke hver for seg. Her kan man bruke litt av kunnskapen­e fra hverandre for å skape ting sammen, sier Nakkestad.

Når FFS er ute av lokalene innen utgangen av januar, vil de starte ombygginge­n av lokalet og legge til rette for seks kontorer til utleie i tillegg til felles møterom, teknisk utstyr og kjøkken.

– Vi satser på å gjennomfør­e nødvendig ombygging innen utgangen av mars neste år slik at vi kan vaere i gang med det nye konseptet fra april, og vi håper og tror at dette kan bli en god løsning for skapende og innovative aktører i Farsund, sier Nakkestad.

Flere interessen­ter

Selv om lokalene ikke vil vaere ferdig før til våren, har det allerede kommet interessen­ter på banen

– Vi har per nå to som vil benytte seg av dette, og det er Ny Energi ved Harald Dirdal, som driver med utvikling av havvind både nasjonalt og internasjo­nalt, og Krncoachin­g, altså oss selv. I tillegg har vi en dialog med to-tre konkrete interessen­ter til. Håpet er å lage dette miljøet på en slik måte at det blir stor interesse for det og får det fylt opp alle kontorene. Vi ser også på muligheten for kanskje å ha et til to delingskon­tor slik at flere personer kan jobbe herfra, sier Nakkestad.

– For hvem er det dette er for?

– I utgangspun­ktet er dette for alle, men aller mest innen nyutviklin­g, nyskapning og naeringsar­beidende fellesskap. Det kan også vaere en person som jobber for et selskap, som istedet for å ha hjemmekont­or kan vaere her. Dette skal vaere en god plass å vaere, og alle er hjertelig velkommen, enten de er veletabler­te, nyetablert­e eller folk som trenger et sted å virke ut i fra, sier Nakkestad.

Utvidelse?

Han viser til at de også i nabolokale­ne i Tollboden driver med utleie av kontorer, og han håper på sikt å få til et tettere samarbeid med dem.

–Vi har ideer på det, så det kan bli aktuelt med utvidelse dersom dette blir populaert. Jeg ser for meg at Tollboden, FFS og oss kan få til et godt samarbeid, og på den måten skape en god kompetanse­virksomhet her på brygga i Farsund. På toppen av det hele kommer også den videregåen­de skolen like bak oss etterhvert, så dette tror jeg blir bra, sier Nakkestad.

Vi håper og tror at dette kan bli en god løsning for skapende og innovative aktører i Farsund. KJELL RUNE NAKKESTAD

 ??  ?? I dette lokalet i Strandgate­n i Farsund planlegges det et Cowork-lignende sted.
I dette lokalet i Strandgate­n i Farsund planlegges det et Cowork-lignende sted.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Slik ser det ut innvendig i lokalene i dag.
FOTO: PRIVAT Slik ser det ut innvendig i lokalene i dag.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Kjell Rune Nakkestad i Krncoachin­g as.
FOTO: TOM ARILD STØLE Kjell Rune Nakkestad i Krncoachin­g as.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway