Lister

– Det er bare vinnere her

Lyngdøl vant cupfinale for Molde

- Av Lars Erik Larsen

Eman Markovic scoret på sin straffe da Molde vant straffespa­rkkonkurra­nsen i cupfinalen for G19 mot Rosenborg.

– Det at vi kommer tilbake i denne kampen viser litt av mentalitet­en her. Det er bare vinnere her på laget, sier Markovic til Lister etter lørdagens finale.

Etter 65 spilte minutter gikk Rosenborg opp i 2–0 ledelse og kampen virket naermest å vaere avgjort, men da Molde scoret litt ut av intet, ble det plutselig kamp igjen og blåtrøyene fikk ny energi inn i laget. Denne energien førte så til utligning etter 75 minutter.

– Selv om kanskje ikke så mange hadde troen på at vi skulle komme tilbake i kampen igjen, hadde vi det. Vi visste at kampen ville bli helt annerledes om vi bare fikk inn en redusering. Og det gjorde den.

Straffespa­rkkonk.

Ingen av lagene klarte å avgjøre etter ordinaer tid eller i ekstraomga­ngene og kampen gikk derfor til straffespa­rkkonkurra­nse. Rosenborg hadde mulighet til avgjøre etter fem straffespa­rk hver, men bommet på sin avgjørende straffe og lagene sto dermed med tre mål hver i straffespa­rkkonkurra­nsen. Dermed skulle en og en straffe tas. Begge lagene scoret på sin sjette straffe. Molde scoret også på sin sjuende straffe og satte press på Rosenborg. Da Moldes keeper så reddet forsøket fra hvittrøyen­e, var den spennende kampen avgjort.

–Jeg visste at vi ville vinne denne kampen og sa til keeperen vår før straffespa­rkkonkurra­nsen at han skulle bli helten, og det ble han, sier Markovic, som startet straffespa­rkkonkurra­nsen med å score.

– Jeg hadde en god følelse da jeg gikk fram etter fem mål på fem straffer tidligere.

To gull på to år

Lørdagens cupgull er Moldes andre seier i denne turneringe­n på to år.

– Vi snakket om det før kamp; følelsen av å vinne denne cupen. Det ønsket vi å oppleve i år også og det klarte vi. Jeg er utrolig godt fornøyd, sier Markovic.

Lyngdølen har fortsatt til gode å debutere i eliteserie­n for Moldes A-lag og uttalte tidligere denne måneden at han forventer å bli lånt ut neste sesong.

Jeg hadde en god følelse da jeg gikk fram etter fem mål på fem straffer tidligere.

– Jeg regner med det blir utlån til en annen klubb neste sesong. Aller helst vil jeg jo bli i Molde, men for å utvikle meg er det viktig å få spilletid på førstelags­nivå. Kanskje det blir Obos-ligaen neste sesong. Selv vet jeg ikke per nå hva det blir til.

EMAN MARKOVIC

 ?? FOTO: ANDERS HOVEN, DIGITALSPO­RT ?? Nytt cupgull til Eman Markovic og Moldes G19-lag.
FOTO: ANDERS HOVEN, DIGITALSPO­RT Nytt cupgull til Eman Markovic og Moldes G19-lag.
 ?? FOTO: ANDERS HOVEN, DIGITALSPO­RT ?? Lyngdølen Eman Markovic i fint driv mot Rosenborg i lørdagens finale.
FOTO: ANDERS HOVEN, DIGITALSPO­RT Lyngdølen Eman Markovic i fint driv mot Rosenborg i lørdagens finale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway