Lister

Upåklageli­g innsats på k

Karusellst­evne nummer to i karate arrangert i Lyngdal

- Av Stine Grønolen

Det var ingenting å si på innsatsen til Wan Cardo Ridha under lørdagens karatestev­ne.

Listagutte­n ga alt i naerkampen­e, han tapte dem begge. Men han kunne gå med hevet hode ut av Lyngdalsha­llen - med to medaljer rundt halsen; én for sølv i kata, og én for sølv i kamp.

Karatestev­net lørdag var nummer to i noe de kaller for karusellst­evner, da det er fire stevner som de bytter på å ha rundt i Lister. Det var rundt 70 påmeldte deltakere som fikk prøvd seg i både kata og i kamp.

Karusellst­evne

De som er født i ’06 eller senere får premie etter antall stevner de har vaert med på av de firestevne­ne i karusellst­evnene. Bronse etter ett stevne, sølv etter to stevner, gull etter tre stevner og pokal etter alle fire.

Det var god stemning blant deltakerne, og det var tydelig at de likte å ha en arena de kunne ha kamp mot hverandre på.

Karaten

Stilarten til karateklub­bene i Lister heter Kyokushin og Shinkuyoku­shin. Denne karategren­en er en fullkontak­ts-kampsport. Her har de lov til å bruke ben og kampsporth­ansker under kamp.

Beltehiera­rkiet går fra hvit (ugradert) og opp til svart (se faktaboks). For å få svart belte, må man påberegne å trene tre timer i uken i seks år.

Den første grenen de kjempet i var kata. Deltakeren­e imponerte stort med selvsikker­het og flotte bevegelser under kataene. Her ga dommerene poeng fra 0 til 10, og poengscore­n endte som regel opp mellom 6.0 og 8.9. De fra hver sin gruppe som fikk flest poeng, vant gull. Andre gren var i kamp, der deltakerne måtte vaere iført fullt beskyttels­esutstyr for å delta. For de som var født i ’05 eller tidligere, var de nødt til å vinne begge sine to kamper for å ta gull. Vant de én kamp, tok de sølv. Resten fikk bronse. Her var det fire dommere som etter kampen skulle bestemme hvem de selv syns var best. De med flest stemmer vant kampen.

Jevnt fordelt

Det var flere klubber fra Lister som stakk innom. Kvinesdal karateklub­b tok med seg flere medaljer. Blant annet fikk Thea Svensen fra Kvinesdal med seg gull i kata for J02-03, og Vetle Birkeland fikk med seg gull i kamp for G02-03. Andreplass­en her tok Victor Titland fra Flekkefjor­d. Flekkefjor­d Karateklub­b kunne også skilte med en

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway