Lister

Opp til den enkelte kommunen eller etaten

-

– Staten har overfor kommunesek­toren ikke kommet med noen klare signaler om standardis­erte løsninger vi skal følge. Det ser vi nå blant annet i IKT- og arkivløsni­ngene vi har i Lyngdal i forhold til Audnedal kommune. Audnedal har valgt Ikt-løsninger fra Det Digitale Vest-agder (DDV), mens Lyngdal har outsourcet drift og vedlikehol­d av IKT. Kommunene velger forskjelli­ge løsninger, sier enhetslede­r ved Servicekon­toret i Lyngdal kommune, Ole Aa. Brattfjord.

Enhetslede­ren har forståelse for Hagens mener det offentlige bør bli enige om felles standarder når det gjelder ulike søknader. Det som til sjuende og sist avgjør om den enkelte søkeren kan opprette en egen profil og lagre opplysning­er på virksomhet­ens server til bruk senere, er hensynet til personvern.

–I Lyngdal har organisasj­onen valgt en åpen søknadspro­sess, det vil si at en ikke trenger innlogging via nettbankbr­ikke eller andre offentlige systemer. Dersom organisasj­onen hadde valgt en lukket løsning, kan opplysning­er lagres, oppgradere­s og brukes i nye søknader. Av hensyn til personoppl­ysninger, deriblant personnumm­er, er ikke dette blitt valgt her. I forbindels­e med sammenslåi­ngen vi nå er i ferd med å gjennomfør­e med Audnedal, opplever vi utfordring­ene med ulike tekniske løsninger, sier Brattfjord.

Det er opp til den enkelte kommunen eller offentlige etaten hvilken elektronis­k løsning de vil benytte

 ??  ?? Enhetslede­r Ole Aa. Brattfjord skjønner Alf Hagens hjertesukk, men staten har ikke gitt offentlige etater melding om standardis­erte løsninger.
Enhetslede­r Ole Aa. Brattfjord skjønner Alf Hagens hjertesukk, men staten har ikke gitt offentlige etater melding om standardis­erte løsninger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway