Lister

Siste innspurt før ny revy sparkes i gang

- Av Torrey Enoksen

Alt sitter ikke helt enda, men 3. februar må alt sitte når teppet går opp for «Revygjenge­n med kniv, sjel og gaffel».

– Nå må dere på plass! Har du ikke spist opp enda?!? Nei, nå må vi bare begynne, kommandere­r Arne Marthinsen de 16 medspiller­ne som har tatt seg en liten pizzapause mellom øving av de ulike sketsjene.

Tonen hos den musikalsk ansvarlige får en litt annen lyd når han blir oppmerksom på at regionavis­en Listers utsendte har «sneket» seg inn og satt seg på fjerde rad på Ekko.

– Oi, er avisen her. Nå må vi begynne, sier han med innestemme.

FREMDELES ER DET litt «armer og bein», for å bruke et litt forslitt uttrykk. Det er drøye to uker til rundt 185 mennesker får oppleve premieren på vinterens revy, og det øves for fullt. 3. februar får de både publikums og kritikerne­s dom over om revyen lever opp til de forventnin­gene de selv og publikum har. – Vi begynte å skrive i august og september, og siden har det gått slag i slag med å øve inn de ulike numrene. Per Kristian Danielsen har bidratt med en tekst, ellers står revygruppa for tekstene som skal fremføres, forteller Marthinsen mens resten av troppen er ute i garderoben­e for å finne hansker og hatter.

DET ER FEMTE GANGEN revyentusi­aster med Arne Marthinsen og Jostein Kydland i spissen samles for å spre litt humor og skjemt i Farsund. Tittelen for årets revy er «Revygjenge­n med kniv, sjel og gaffel», med et lite blikk på både spisestede­r, men også hvordan folk i Farsund og i regionen har det. – Det er gøy å vaere med på dette. Det er første gang vi setter opp en revy på vinteren. De andre gangene har forestilli­ngene blitt holdt enten på høsten eller våren. Vi er i rute, sier Kydland.

– Vi skal forsøke å gi et lite spark til det som skjer her i Farsund, men også i distriktet og i regionen. Men vi skal gjøre det på en hyggelig måte. Vi skal servere noe som er matnyttig, men også noe for sjelen. Derfor tittelen. Vi håper jo at stykket blir diskutert når de som skal ut og se revyen sitter og nyter god mat og drikke på et av Farsunds spisestede­r, sier Marthinsen.

Snart høres musikk fra en viss «Mamma Mia»-forestilli­ng. Men ABBAS kjente

tekster er byttet ut med hvordan det er å vaere gjest på Farsund Fjordhotel­l eller andre spise- og utesteder i Farsund.

Vi skal forsøke å gi et lite spark til det som skjer her i Farsund, men også i distriktet og i regionen. Men vi skal gjøre det på en hyggelig måte. ARNE MARTHINSEN

GJENNOM TRE helger på rad fra 3. februar skal den glade revygjenge­n fremføre forestilli­ngen ti ganger fra scenen på Farsund kino. Flere dager skal de ha to forestilli­nger slik at flest mulig skal få anledning til å få oppleve showet.

– Det begynner faktisk å bli utsolgt, så de som vil se forestilli­ngen må skyndte seg og kjøpe billett, sier Marthinsen.

 ??  ?? Dette er ikke en scene fra «Mamma Mia», selv om bevegelsen­e til Belinda Bjørnestad Egeland og de andre damene er mistenkeli­ge like. Billettsal­get har gått strykende for Revygjenge
Dette er ikke en scene fra «Mamma Mia», selv om bevegelsen­e til Belinda Bjørnestad Egeland og de andre damene er mistenkeli­ge like. Billettsal­get har gått strykende for Revygjenge
 ??  ?? en i Farsund som skal holde sitt femte show fra og med 2. februar.
en i Farsund som skal holde sitt femte show fra og med 2. februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway