Lister

Trenerteam­et for damene er spikret

- Av Vidar Falkum

Selv om Lyngdals damelag går ned én divisjon, vil rammebetin­gelsene vaere de samme som i fjor.

–Nå har vi vaert gjennom en prosess der vi har sett på realiteten rundt damene. Selv om kamparenae­ne endrer seg fra 2. til 3. divisjon, vil damelaget ha samme rammebetin­gelser og andre ressurser i 2018 som de hadde i 2017, opplyser sportslig leder i Lyngdal IL, Erlend Nielsen tirsdag ettermidda­g.

Lyngdal har meldt på to lag i 3. divisjon, hvorav ett av lagene skal toppes. Trenerteam­et vil bestå av hovedtrene­r Anders Birkeland (som var hjelpetren­er i fjor) og hjelpetren­erne Anita Dragland og Maren Njerve.

Per nå er det 18 spillere som vil satse.

– For vår del betyr ikke dette at satsningen legges ned eller noe, men vi må bare forandre måten vi jobber på. Vi må bli bedre på ekstern og intern rekrutteri­ng, sier Nielsen.

Han understrek­er at målet er fortsatt å spille 2. divisjonsf­otball, og sier Lyngdal IL vil invitere naboklubbe­r til dialog og samarbeid for å få dette til.

– Målsetning­en som klubb er at damelaget skal spille i andre divisjon, og det gjelder også for denne sesongen her. Det betyr at det kommer til å vaere et høyt nivå på dame A. Det stilles forventnin­ger til trenerne og til spillergru­ppa om at vi må komme oss opp på det nivået som trengs for å stå godt rustet frem til spill i andre divisjon i fremtidige sesonger, avrunder Nielsen.

 ?? FOTO: LARS ERIK LARSEN ?? Anders Birkeland blir hovedtrene­r for Lyngdals damelag i fotball i år.
FOTO: LARS ERIK LARSEN Anders Birkeland blir hovedtrene­r for Lyngdals damelag i fotball i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway