Lister

Turnboom i Farsund

Mange barn på venteliste

- Av Olav Hoel

Farsund Turnforeni­ng har siden i sommer hatt venteliste for nye medlemmer. Nå håper foreningen at flere voksne vil engasjere seg som trenere eller hjelpere.

– Vi har hatt en dobling av medlemmer siden i fjor, noe som selvsagt er kjempebra. Vi klarer derimot ikke å ta oss av alle, så vi trenger flere foreldre som er villige til å bidra som trenere eller hjelpere. De trenger ikke kunne veldig mye for å begynne, ettersom vi vil plassere dem sammen med folk som har erfaring eller på poster som ikke krever like mye, sier Trine Ånonsen i Farsund Turnforeni­ng.

Rundt 200 medlemmer

Ifølge henne har 20–30 personer på venteliste, og trenger en håndfull nye trenere og hjelpere for å kunne ta inn alle de som står på venteliste.

– Med balletten har vi i hvert fall 200 medlemmer i dag. Blant de yngste deltakerne er det muligens noe ledig, men i puljene for 2. til 5. klasse og 6. til 10. klasse er det i dag helt fullt. I den sistnevnte gruppen har vi i dag 72 medlemmer. Vi må nok i hvert fall ha fire trenere og hjelpere til for å kunne ta inn flere medlemmer her, sier Ånonsen.

Nå oppfordrer nå foreldre og andre som har noe å bidra med om å ta kontakt.

– Vi har gått aktivt ut blant foreldrene i klubben i et forsøk på å få dem til å melde seg. I tillegg til trenere og hjelpere, trenger vi også nye folk i styret ettersom det i det siste har vaert et skifte av styremedle­mmer. Det virker derimot som om folk ikke ønsker å binde seg, og gjerne har mer enn nok med det de har, sier Ånonsen.

– Føle seg velkomne – Hvorfor har turn blitt så populaert?

– Det vet jeg ikke, men vi er opptatt av at alle skal føle seg velkomne uavhengig av hvilket nivå de er på. Mange ganger har de litt eldre medlemmene våre gått på håndball eller fotball tidligere hvor de har sittet mye på benken og følt at de har falt litt utenfor. Hos oss er de velkomne uansett og like mye verdt, noe som er veldig viktig. Miljøet her er også bra og det virker som folk trives, så det blir nok snakket om slik at man får med seg flere. Vi har til og med medlemmer fra Lyngdal, sier Ånonsen.

På treningene har de ulike øvelser. I tillegg deltar de på stevner og har ulike sosiale aktivitete­r.

– Treningene består i mye forskjelli­g, hvor vi blant annet har litt styrke, airtrack, trampett, bukk og matteturn. Når vi reiser turnstevne­r, blir det gjerne også litt dans. I tillegg deltar vi både på turneringe­r og treningsle­irer. Til helgen reiser vi for eksempel til Flekkefjor­d, hvor vi også skal ha overnattin­g. Hver sommer er vi også en tur i Danmark, så det sosiale er veldig viktig hos oss, sier Ånonsen.

Hun synes derfor det er synd at ikke flere voksne engasjerer seg i idretten barna deres er en del av.

–Jeg tenker at det er flott å kunne vaere med barna våre, og samtidig treffe andre barn som er jevngamle med våre egne, så det er synd at ingen har tid. Men mange har det travelt nok i hverdagen, og ønsker tydeligvis ikke å binde seg, sier Ånonsen.

Vi klarer derimot ikke å ta oss av alle, så vi trenger flere foreldre som er villige til å bidra som trenere eller hjelpere. TRINE ÅNONSEN

 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ?? Antallet turnere i Farsund Turnforeni­ng har det siste året doblet seg. Nå trenger de flere trenere.
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA Antallet turnere i Farsund Turnforeni­ng har det siste året doblet seg. Nå trenger de flere trenere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway