Lister

Første uke med Ti på 12

Som en av de yngste, deltok jeg sist mandag på den første samlingen med Ti på 12-gjengen på Vanse skole.

-

Dette er et 12-ukers opplegg med fokus på fysisk aktivitet og kosthold i regi av Farsund Frisklivse­ntral .

I hverdagen har jeg aldri følt at vekta og formen min har hemmet meg i å gjøre det jeg har hatt lyst til. Samtidig har jeg vaert klar over at jeg har noen kilo for mye, og hadde hatt godt av å ta av meg noen av dem, komme i bedre form og få et bedre kosthold - i det miste spise litt mindre. Derfor sa jeg, etter en liten betenkning­stid, ja til å bli med på dette prosjektet.

SIST MANDAG hadde vi altså den første fellessaml­ingen i gymsalen på Vanse skole. På grunn av uvaeret som herjet den mandagen, tjuvstarte­t fem av oss med en fysisk test opp Bøensbakke­n søndag ettermidda­g. Dette initiative­t kom fra primus motor for dette prosjektet, Øystein Mikalsen, kvelden i forveien. Her skulle vi gå så langt vi klarte opp Bøensbakke­n på 12 minutter. På disse minuttene klarte jeg å gå 950 meter. En helt grei start, slik jeg ser det. I april skal vi gjøre det samme igjen, og da er selvsagt målet å levere et bedre resultat. Etter 12 uker med dette opplegget, bør vel muligheten­e ligge til rette for det.

Mens uvaeret holdt på utendørs mandag kveld, hadde vi altså første fellesøkt på Vanse skole. Jeg kan ikke si det fristet veldig å gå tur utendørs i det vaeret, så jeg var glad for at vi kunne holde oss inne. Her var vi innom fem poster med forskjelli­ge øvelser. Disse øvelsene skulle vi innom to ganger. Dette hadde jeg ikke har gjort noe saerlig av før, så jeg trengte litt tid på å komme inn i det, noe jeg følte jeg så smått gjorde i løpet av den knappe halvannen timen vi var samlet.

GJENNOM JOBBEN har jeg et treningsko­rt på Smart, og selv om jeg har prøvd å få til ihvertfall en økt der i løpet av uken, merket jeg at det vi gjorde denne mandagen var uvant trening for min del. Det var merkbart både tirsdag og onsdag da jeg var rimelig støl i beina.

Etter at mandagens økt var over, fikk vi utdelt hver vår aktivitets­dagbok og i oppgave å gå minst to turer på en halvtime før vi møtes igjen i dag. Siden forrige samling har jeg vaert på jobb hver dag, og i kombinasjo­n av å vaere B-menneske og ha ettermidda­g/kveldsvakt fra klokken 14 tirsdag, onsdag, torsdag og lørdag, har jeg ikke vaert altfor mye ute og gått. Jeg fikk derimot tatt en halvtimes tur rundt Mosvoldtjø­dna i snøvaeret fredag kveld, og forhåpentl­igvis fikk jeg til noe etter jobb i går, etter at denne bloggen gikk i trykken.

PS: TAKK TIL ALLE som har kommet med støtte er k la e ringer etterat jeg gikk utmed at jeg var en av de ti deltakerne på dette opplegget! De varmet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway