Lister

– Både viktig og bra

Volleyball­herrene slo tilbake etter strømbrudd FILS volleyball­herrer tok en viktig seier da Spirit Lørenskog ble slått 3–0 i sett lørdag ettermidda­g.

- Av Olav Hoel

–Dette er bra. De har vaert en del år i toppen av sin avdeling i 1. divisjon. Det å ta dem 3–0 er både viktig og bra. Vi ligger nest sist på tabellen nå, og tapt mye bortekampe­r. Derfor er det viktig for oss å vinne resten av hjemmekamp­ene, sier Filtrener Rune Gabrielsen.

Tre av lagets viktigste spillere leverte også en god kamp, noe som gleder treneren.

– I dag hadde vi Johan Tveit hjemme, noe som hjelper veldig godt. Han er en solid spiller. I tillegg var Tom Harald Mossmann og Nils Edvin Numme solide. Selv om vi hvilte Nils en del i dag, har vi tålig kontroll selv om det buttet litt på slutten, Sier Gabrielsen.

«Drepte» kampen

Laget så på slutten ut til å cruise inn til en grei seier da laget ledet relativt komfortabe­lt i tredje sett, men først på 24–23 klarte laget å sikre 3–0-seier i sett og unngå forlengels­e av kampen.

– Vi mangler det lille vi mangler ved å «drepe» kampene i 1. divisjon. Vi slapper litt av i blant. Det er noe vi trener på, men det er kun i kamp vi får trent skikkelig på det siden vi aldri får samme motstand på trening som i kamp. Denne gangen beholdt vi heldigvis alle poengene selv og slapp å gjøre det ekstra nervepirre­nde med 3–1 og sånt, sier Gabrielsen.

– Hva betyr denne seieren for laget?

– Det er vel første gang vi vinner 3–0 denne sesongen, noe som betyr at vi har noe å gi her. Dersom vi kan stille et sterkt lag, så er vi et sterkt lag. Hadde vi tapt det tredje settet og fått 2–1 i sett, så er det kamp igjen, sier Gabrielsen.

Strømstans

Selv om laget tilslutt tok en komfortabe­l seier, startet oppgjøret tøft for de hvite og grønne. Da strømmen gikk i Alcoahalle­n etter få minutter i første sett, ledet Spirit Lørenskog 4–0. Da kampen kom igang igjen rundt en halvtime senere, tok Fil-guttene tak i kampen igjen.

– Det er en kamp som bølger frem og tilbake, men vi har ikke de lange duppene vi hadde før hvor vi har tapt femseks poeng. Den verste rekken hadde vi faktisk før strømbrudd­et på 4–0. Ellers taper vi ikke så ekstremt mange ballveksli­nger. Taper man åtte poeng på rad, så er det vanskelig å komme tilbake. Det unngikk vi i dag, og det kan skyldes at vi gjorde noen endringer i angrepet underveis i kampen, sier Gabrielsen.

– Så strømbrudd­et kan ha slått positivt ut for deres del?

– Selvfølgel­ig kan det ha vaert positivt. Vi fikk jo en sjokkstart på 4–0. Om det har noe å si vet jeg ikke, men vi kom ihvertfall sterkt tilbake etter strømbrudd­et, sier Gabrielsen.

Det at strømmen var borte i rundt 20 minutter beskriver han likevel som ikke ideelt.

– Da måtte vi ta en enkelt oppvarming på nytt, slik at det ble rundt en halvtimes pause. Det er ikke ideelt for noen lag, men slike ting skjer også i andre idretter, sier Gabrielsen.

Gir ekstra glød

Herfra var det derfor mye han kunne ta med seg videre.

– Vi jobber ekstremt godt og vi plukket mange baller. Baller som så ut til å vaere kjørt klarer vi å fikse opp med gode redninger. En gang hadde vi tre redningssl­ag på et angrep, og det er ekstremt bra. Å vinne de ballene gir ekstra glød i laget, sier Gabrielsen.

 ??  ?? Fil-spillerne takker publikum for støtten etter kampslutt.
Fil-spillerne takker publikum for støtten etter kampslutt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway