Lister

Kultursjef­en liker Vegards idé

- Av Olav Hoel

Kultursjef­en lover Vegard Karjala Løvhaug (11) at han skal ta med seg forslaget om isbane videre.

I desember sendte 11 år gamle Vegard Karjala Løvhaug en forespørse­l til Farsund kommune om muligheten for å få en isbane for hockey og skøyter i kommunen.

I sitt svarbrev skriver enhetslede­r for kultur og idrett, Inge Eikeland, at de takker for tipset, men forteller at de nettopp har laget en plan for idrett, friluftsli­v og naermiljøa­nlegg 2018-2021, hvor de ikke har fått med behovet for isbane.

– Det skulle vi nok ha gjort, for dette er en god idé. En slik isbane hadde passet bra i Alcoa Miljøpark. Her kunne det blitt mye liv og røre gjennom vinterhalv­året. Jeg lover å ta med denne ideen i det videre arbeidet som vi i kommunen nå skal sette i gang for å utvikle miljøparke­n, skriver Inge Eikeland i svarbrevet.

Han mener det mest aktuelle nok er å legge til rette for en utendørs isbane, på et område som kan benyttes til en annen aktivitet resten av året.

– Vi skal se på hvilke kombinasjo­nsmulighet­er som passer best sammen, samt se på muligheten for å muligens bruke fjernvarme fra Alcoa. Det er denne varmen som i dag blant annet brukes som undervarme til kunstgress­banen. Dersom vi skal lage isbane når det ikke er frost ute, trengs det en del energi/ varme. En slik bane hadde derfor passet bra i Alcoa miljøpark, avslutter Eikeland.

 ??  ?? Vegard Karjala Løvhaug (11) har fått svar på forespørse­len om å få en isbane i Farsund.
Vegard Karjala Løvhaug (11) har fått svar på forespørse­len om å få en isbane i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway