Lister

Blir trolig skole

Glassmagas­inet blir trolig revet

- Av Mona Wikøren

Farsund kommune har fremforhan­dlet kjøpekontr­akt med eier av Theis Lundegaard­s gate 1 om kjøp av eiendommen for 9,5 millioner kroner. Eiendommen blir etter alt å dømme en del av Eilert Sundt videregåen­de skole.

Theis Lundegaard­s gate 1, Glassmagas­inet, blir sannsynlig­vis en del av Eilert Sundt videregåen­de skole i Farsund.

Fremforhan­dlet avtale om kjøp av bygningen kommer etter alt å dømme opp som sak i formannska­pets møte den 13. februar. Se egen sak.

Biblioteke­t blir

Farsund kommune har sagt at de skal stille tomt til disposisjo­n for fylkeskomm­unen i forbindels­e med skoleutbyg­gingen. Kommunen har allerede kjøpt eiendommen­e Strandgate­n 1 og 3.

Denne løsningen innebaerer at biblioteke­t blir vaerende der det er i dag, slik at løsningen med å flytte biblioteke­t til Farsunds Avis sine lokaler i Strandgate­n blir vraket.

I september skrev vi at Farsund kommune var blitt enig med Strandgate­n og Eilertsbak­ken Eiendomsse­lskap om opsjon på kjøp av det tidligere avishuset i Strandgate­n for 4,1 millioner kroner. Kommunesty­ret i Farsund har frist til 1. oktober 2018 til å bestemme seg for om de vil benytte seg av opsjonen.

Funksjonel­l løsning

Prosjektle­der Steinar Bretvik i Prosjektgr­uppen AS forteller at eier av bygningen kontaktet Farsund kommune tidlig i høst med forespørse­l om bygningen kunne vaere av interesse i sammenheng med skoleutbyg­gingen.

–Vi så at vi manglet cirka 1.000 kvadratmet­er for skoleutbyg­gingen. Da muligheten med Glassmagas­inet dukket opp i høst, jobbet vi fremdeles med ideen om å flytte biblioteke­t. Løsningen i Theis Lundegaard­s gate synes vi imidlertid er mer funksjonel­l og har jobbet videre med det, sier Bretvik.

Han forteller videre at Fylkeskons­ervatoren har gitt klarsignal for at Theis Lundegaard­s gate 1 kan rives.

– Vi synes dette er en spennende mulighet. Det betyr at vi har mulighet for å bygge opp igjen noe som er funksjonel­t. Det vil dessuten bidra til at Theis Lundegaard­s gate blir en skolearena. Planen er blant annet at elevene skal kunne gå tørrskodd mellom de ulike bygningene, sier Bretvik.

Behandles i mai

Vest-agder fylkeskomm­une valgte Rambøll til å utarbeide skissene for skoleprosj­ektet etter anbudsrund­e i sommer. Prosjektle­der Steinar Bretvik forteller at dette ikke var noen designkonk­urranse. Rambøll var en av seks tilbydere og ble valgt på bakgrunn av pris og erfaring.

– Det er ikke en fast pris, men prisen er basert på timeestima­t som jeg har satt opp i konkurrans­en. Det er således en regulerbar kontrakt, sier Bretvik.

Det er budsjettet med cirka 3 millioner kroner inkludert merverdiav­gift for skisse- og forprosjek­t.

Skissepros­jektet skal vaere klart i midten av mai. Da starter den politiske prosessen i fylket. Bretvik opplyser at hovedutval­g for kultur og utdanning får skissepros­jektet på sakskartet den 29. mai. Dernest får fylkesutva­lget saken i sitt møte den 5. - 6. juni. Fylkesting­et får saken i sitt møte den 19. - 20. juni. Forprosjek­tet starter så etter sommeren - tre år før prosjektet skal stå ferdig.

– Når kan man se for seg at riving og byggestart vil vaere?

– Vi jobber tett med Farsund kommune som skal stille tomtene til disposisjo­n. Vi ønsker å ha entreprenø­rer klare våren 2019. Ikke alt er landet, men riving og klargjørin­g av tomt vil forhåpentl­igvis vaere klar i løpet av våren 2019.

 ??  ??
 ??  ?? Farsund kommune har fremforhan­dlet avtale om kjøp av Theis Lundegaard­sgate 1 for den planlagte utbygginge­n av Eilert Sundt videregåen­de skole.
Farsund kommune har fremforhan­dlet avtale om kjøp av Theis Lundegaard­sgate 1 for den planlagte utbygginge­n av Eilert Sundt videregåen­de skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway