Lister

Får 18,5 millioner kroner i støtte

- Av Lars Erik Larsen

Lister-kommunene er sammen med med Risør valgt ut til å ha en ledende rolle knytter til Bedre Tverrfagli­g Innsats. Hensikten med Bti-modellen, ifølge Helsedirek­toratet, er å bidra til tidlig innsats og samordnede tjenester med medvirknin­g fra barnet/ den unge og foreldre uten at det blir oppfølging­sbrudd. Dette gjennomfør­es gjennom å beskrive det helhetlige og sammenheng­ende forløpet på system-, tjenesteog individniv­å, tilpasset den enkelte kommune. Modellen bidrar til å få oversikt over handlingsf­orløpet og til å rette opp i svikt i samhandlin­g både mellom lokale tjenester og tjenester på regionalt og statlig nivå.

Linn Ø. Gyland, som er prosjektan­svarlig for folkehelse­programmet i Lister, sier i en pressemeld­ing at Lister-kommunene har jobbet grundig med BTI og at de nå går inn i en implemente­ringsfase. Gyland legger ikke skjul på at tilskuddet på 18,5 millioner fordelt over fire år kommer godt med.

– VI får pengene siden vi blir «prosjektei­ere», men andre kommuner vil også få nytte av støtten. De nye prosjektmi­dlene kommer godt med både når det gjelder muligheter til digitalise­ring, forskning og kompetanse­heving, sier hun til Lister.

Lister-kommunene har via folkehelse­programmet fått tilsagn på 18,5 millioner for å videreføre og videreutvi­kle satsingen Bedre Tverrfagli­g innsats( BTI)

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Linn Ø. Gyland er prosjektan­svarlig for folkehelse­programmet i Lister.
FOTO: PRIVAT Linn Ø. Gyland er prosjektan­svarlig for folkehelse­programmet i Lister.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway