Lister

Tror politikern­e går for kjøp

-

Rådmann Vidar Torsøe bekrefter at det er fremforhan­dlet en avtale med eier av Theis Lundegaard­s gate 1 om kjøp av eiendom for 9,5 millioner kroner.

–Vi legger opp til at fremforhan­dlet kontrakt blir fremlagt for formannska­pet 13. februar. Kjøpet betinger også kommunesty­rets godkjennin­g, sier rådmannen.

Han bekrefter at det var eier av bygningen, Aslaug Andersen, som selv kontaktet kommunen med spørsmål om eiendommen kunne vaere interessan­t i forbindels­e med skoleutbyg­gingen.

– Kommunen skal legge til rette for utbygginge­n. Det var ikke noe drømmescen­ario å flytte biblioteke­t til de gamle lokalene til Farsunds Avis, slik vi har vaert inne på. Biblioteke­t er et sameie mellom kommunen og fylkeskomm­unen. En flytting ville derfor medført at fylket måtte ha løst inn kommunen, sier Torsøe og legger til:

– Samtidig visste vi at fylkeskomm­unen primaert ønsker seg et komprimert skolebygg. Vi kontaktet fylkeskomm­unen med denne muligheten etter at de hadde engasjert Rambøll. Etter kort tid ble det klart at dette er det absolutt mest interessan­te alternativ­et.

– Hva skjer med kjøpsavtal­en med opsjon for Farsunds Avislokale­ne?

– Det er neppe sannsynlig at man erklaerer begge opsjonene. Behovet for Farsunds Avis forutsette­r i utgangspun­ktet flytting av bibliotek, som da ikke er aktuelt.

Selv om kjøp av Theis Lundegaard­s gate 1 må gjennom en politisk prosess, så tror ikke rådmannen at politikern­e komme til å stoppe prosessen.

–Det er et stort og bredt engasjemen­t for å tilrettele­gge for fylket. Jeg blir derfor veldig overrasket dersom politikern­e går i mot det som er fylkets primaere ønske, sier Torsøe.

Rådmannen forteller at eiendomsov­erdragelse­ne kan skjer direkte til fylkeskomm­unen og at Farsund kommune betaler et anleggstil­skudd for riving og tilrettele­gging av tomtene.

– Dette må vi se naermere på. Vi ser for oss at riving kan skje tidlig i 2019, sier Torsøe.

På mandag møter prosjektle­der og Rambøll representa­nter for Farsund kommune i et oppstartsm­øte for regulering­sarbeidet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway