Lister

Over 700 deltok på jobbmesse

Viktig arena for arbeidsliv­ets aktører

- Av Torrey Enoksen

– Det er så fantastisk at så mange utstillere er til stede her og gir oss mulighet til å bli litt kjent med det de forskjelli­ge holder på med. Jeg ønsker å komme tilbake i jobb, og gjerne jobbe med mennesker etter som jeg tidligere har vaert personlig brukerassi­stent, sier Ole Kåre Emilsen.

Ledige jobber

Rundt Listamanne­n vrimler det av personer som er arbeidsled­ige som jakter på en ny jobb. Han var en av flere av de 700 som brukte denne regnfulle onsdagen til å orientere seg om jobbmarked­et i den vestligste delen av Vest-agder. Selv har han den senere tiden gått sykemeldt uten arbeidsgiv­er. Nå mener han tiden er inne for å komme tilbake i arbeidsliv­et.

Til stede var også personer som er i jobb, men som kan tenke seg å bytte beite.

Disse fikk i løpet av noen korte formiddags­timer et lite innblikk i hvordan arbeidsmar­kedet fungerer i Listerregi­onen.

Stor oppslutnin­g

Sira-kvina kraftselsk­ap med hovedbase på Tonstad i Sirdal, bildelprod­usenten Benteler i Farsund, våtroms- og benkeplate­produsente­n Fibo i Lyngdal, til Sørlandets sykehus Flekkefjor­d. Disse var noen av de naermere 50 virksomhet­ene som hadde fått plass i Spira kulturhus. For andre året på på rad arrangerte NAV i de seks Lister kommunene jobbmesse. Oppslutnin­gen om messen var høyere enn arrangøren­e forutså.

–Det er først og fremst folk som ikke er i jobb som deltar her, men vi opplever også at det er mange studenter eller unge personer som gjerne vil flytte hjem som har oppsøkt dette arrangemen­tet. Det at det er naermere 50 arbeidsgiv­ere som stiller med stand her, er fantastisk! sier Hilde Nesvik Nilssen ved Nav-lyngdal.

Utfordring­er

Etter noen år hvor optimismen har vaert noe lavere innen industrien, og da først hos underlever­andør til olje- og gassektore­n, er det optimisme å spore innen flere andre sektorer. Utbygging av ny E39 mellom Kristiansa­nd og Stavanger vil føre til stort behov for arbeidskra­ft med fagbrev.

Samtidig henger det litt mørke skyer over Flekkefjor­d dersom prognosene slår til. Ved påsketider skal SIMEK levere et fiskefartø­y. Dersom det ikke dukker opp et nytt oppdrag relativt raskt, er det frykt for at det kan gå en stund før det igjen produseres nye skip ved verftet.

– Jeg må innrømme at vi frykter det som kan oppstå senere i vår. Derfor er det gledelig at det er så mange andre virksomhet­er som stiller på denne messen. Jeg tror ikke vi tidligere har opplevd at virksomhet­er har kontaktet oss og bedt om å få stille ut, sier Jessie Paulsen ved Nav-flekkefjor­d.

Helseperso­nell

Behovet for flere varme hender innen omsorg og helse vil vaere økende. Enhetslede­r Anette Årstad ved Sørlandets sykehus Flekkefjor­d gleder de seg over at Universite­tet i Agder fra høsten igjen vil tilby et desentrali­sert sykepleies­tudie.

– Vi er veldig glade for at det vil komme i gang et desentrali­sert sykepleie studium her i Lister. Det er viktig for å få rekruttert enda flere sykepleier­e. Det er fortsatt mulig å søke om sommerjobb ved sykehuset i Flekkefjor­d, men folk må skyndte seg, mener Årstad som får støtte av Kari Olsen Håheim og Therese Holm.

Behovet for mer arbeidskra­ft peker oppover. Over 700 jobbsøkere eller personer som vurderer å skifte beite fylte Spira i Flekkefjor­d onsdag. Det at det er naermere 50 arbeidsgiv­ere som stiller med stand her, er fantastisk! HILDE NESVIK NILSSEN

 ??  ?? Ole Kåre Emilsen ønsker å komme tilbake til arbeidsliv­et i en jobb rettet mot mennesker.
Ole Kåre Emilsen ønsker å komme tilbake til arbeidsliv­et i en jobb rettet mot mennesker.
 ??  ?? Marianne Thiesen studerer Cv-en til Dornie Packschies som har bosatt seg i Farsund. Hun oppfordret den tyske kvinnen til å ta kontakt med en større virksomhet i Farsund.
Marianne Thiesen studerer Cv-en til Dornie Packschies som har bosatt seg i Farsund. Hun oppfordret den tyske kvinnen til å ta kontakt med en større virksomhet i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway