Lister

Jobber for felles søkeløsnin­g

- Av Torrey Enoksen

Det Digitale Vest-agder (DDV) jobber for å utvikle en felles digital søknadsskj­ema hvor opplysning­ene til den enkelte søkeren oppbevares.

Dette opplyser styreleder i DDV, August Salvesen til Lister.

Bakgrunnen for at elektronis­ke søknader til ulike offentlige etater eller kommuner er tema, er et hjertesukk fra Alv Hagen i Lyngdal for en uke siden. Han har i likhet med en rekke andre arbeidssøk­ere i vår region, opplevd at offentlige institusjo­ner har ulike søknadsskj­emaer.

Hagen og mange andre har opplevd at dersom de vil søke på flere stillinger i en og samme kommune, må de legge inn Cv-en manuelt. Dette fører til at de ikke har mulighet til å kunne lagre den elektronis­k på den enkelte virksomhet­s server, og eventuelt kunne hente opplysning­ene og benytte dem på en ny søknad i samme virksomhet.

Enkelte kommuner, som Søgne og Kristiansa­nd, har en løsning hvor søkeren kan lage sin egen profil hvor opplysning­ene om vedkommend­e ligger lagret. Dette betyr at søkeren kan gå inn og hente ut eller oppdatere informasjo­nen når vedkommend­e vil levere inn en ny søknad.

Det er en lignende løsning medlemskom­munene av DDV vil forsøke ut i løpet av 2018.

– Jeg skjønner godt Hagens ønske om at kommunene bør ha en felles løsning. Mange av kommunene i Vest-agder er tilknyttet DDV,OG hvert år er det rundt 2000 søknader til ulike stillinger i de forskjelli­ge kommunene. Nå jobber vi i DDV for å utvikle et felles søknadsyst­em, der opplysning­ene til den enkelte kan oppbevares og senere kan overføres til den enkelte søknaden. Dette ønsker vi å få satt i verk i løpet av dette året. Mange bruke lang tid på å utarbeide søknader. Ved å velge en slik løsning kan arbeidet med den enkelte søknaden forenkles og gjøres mest mulig likt fra sted til sted, sier Salvesen.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Styreleder i DDV, August Salvesen, håper Ikt-virksomhet­en som server de aller fleste kommunene i Vest-agder kan få på plass en felles digital søknadsskj­ema i 2018 hvor den enkelte søkeren kan lagre opplysning­ene uten å måtte legge alt inn på nytt igjen.
FOTO: MONA WIKØREN Styreleder i DDV, August Salvesen, håper Ikt-virksomhet­en som server de aller fleste kommunene i Vest-agder kan få på plass en felles digital søknadsskj­ema i 2018 hvor den enkelte søkeren kan lagre opplysning­ene uten å måtte legge alt inn på nytt igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway