Lister

Minister på glatt føre

-

Norge er et land med mye vaer, og den siste uka har det vaert heftig snøvaer mange steder. Hvert år skjer det samme når snøen kommer: Utenlandsk­e vogntog blir stående fast eller kjører av vegen og skaper store trafikkpro­blemer. Avisene er fulle av oppslag med lastebiler som står fast på norske vintervege­r.

Øst politidist­rikt rapportere­r at på en av snøvaersda­gene sto hele 18 vogntog fast bare i dette distriktet, og de bekrefter at de aller fleste av dem er utenlandsk­e.

Mange av sjåførene mangler kunnskap og erfaring om tungtransp­ort på vinterføre. Sjåførene er i tillegg ofte underbetal­te. Alt for å presse ned transportp­risene. Vi ser at det i alt for stor grad lønner seg å kjøpe transportt­jenester av transportø­rer som ikke følger norsk lov.

Situasjone­n med økende innslag av kriminalit­et og sosial dumping i transports­ektoren er svaert alvorlig, både når det gjelder arbeidsvil­kårene for sjåførene, konkurrans­evilkårene for seriøse bedrifter, og for trafikksik­kerheten på våre veger.

Alle ser at dette et økende problem, men lite blir gjort fra regjeringe­ns side. Samferdsel­sministere­n hevder at det kontroller­es mer, men det er åpenbart ikke nok. Det blir uansett stadig flere utenlandsk­e lastebiler og mange av dem ikke skodd og utrustet for norske vinterforh­old i det hele tatt.

Hvorfor lar samferdsel­sminister Ketil Solvik-olsen dette skje? Arbeiderpa­rtiet mener trafikkfar­lige vogntog må stoppes og gis kjøreforbu­d før de kjører rundt i Norge og skaper store problemer. Sverre Myrli,

Arbeiderpa­rtiet Stortinget­s transport- og kommunikas­jonskomite

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway