Lister

– Vi pusher hverandre

Samboerpar kjemper om Samlagsmes­terskapet

- Av Karl Birger Saelør

Samboerpar­et Steinar Skoland og May Elin Frøyland fra Lyngdal er favoritter når Farsund skytterlag i helgen inviterer til Samlagsmes­terskapet i innendørss­kyting.

I 2016 vant May Elin foran Steinar. I fjor var det Steinar sin tur til å vinne foran samboeren.

–Mulig jeg er favoritt, men målsetting­en er å skyte best mulig, så får vi se hvor jeg havner på resultatli­sten til slutt, sier Steinar Skoland (48).

Han leder innendørsk­arusellen etter seier og 2. plass. Karusellen fortsetter igjen til høsten med ytterliger­e syv stevner.

– Stor fordel

I helgen ble det 4. plass på Sørlandsst­evnet i Telemark med 347 poeng. Samme helgen vant May Elin Frøyland (49) et stevne i Sannidal med 347 poeng.

– Vi pusher hverandre på hver eneste trening. Det er selvsagt en stor fordel å ha en samboer som har akkurat samme hobby som meg selv. Vi gjør hverandre bedre som skyttere, sier Steinar Skoland, som var fornøyd med 4. plass i Sørlandsst­evnet.

– Jeg var bare noen millimeter fra å vinne hele stevnet, så det er små marginer. Når det gjelder Samlagsmes­terskapet i Farsund tipper jeg at man må skyte 348 for å gå helt til topps, sier Steinar Skoland.

Han legger ikke skjul på at han har «god flyt» på skytingen for tiden. Når vi spør om årsaken til fremgangen svarer han:

– Tankegange­n er viktig. Alle kan holde i børsa, sikte på blinkene og trekke av, men kunsten er å gjøre dette sammen. Konsentras­jon er stikkord. Man skal trekke av 35 skudd på en halvtime under et stevne, og da må man ha hodet på rett plass, sier Skoland.

Sammen med sine lagkamerat­er og venninner i Lyngdal Skytterlag trener han tre dager i uken, søndager, mandager og onsdager. Resten av uken blir det mye stryketren­ing og jogging.

Får hjelp av Brekne

–Miljøet er helt utrolig. Vi er 10–15 skyttere som hjelper og støtter hverandre i tykt og tynt. Hos oss kan alle vaere med etter at de har fyllt åtte år. Etter det er det ingen aldersgren­se, sier Steinar Skoland, som er glad for at to ganger Ol-deltager Odd Arne Brekne fra tid til annen stiller opp som trener.

– Det er gull verd for oss å ha Odd Arne med oss. Han har jo enorm erfaring; både fra Olympiatop­pen og mange store internasjo­nale stevner ute i den store verden, sier Steinar Skoland.

Superveter­an

Han roser også superveter­an Harald Jensen (74), som fortsatt er «still going strong» i klubben.

–Vi er veldig glad for at vi har Harald med oss i klubben. Da jeg var 14–15 år var han med og laerte meg opp, og fortsatt er han med. Det er imponerend­e, sier Steinar Skoland, som sier frem til helgens Samlagsmes­terskap i Farsund; og kanskje blir det en ny duell med samboeren.

– Det blir spennende. Tendensen de siste årene har vaert at jeg er litt bedre enn henne når vi skyter innendørs, og så pleier hun å slå meg når vi flytter oss utendørs, avslutter Steinar Skoland.

Vi pusher hverandre på hver eneste trening. Det er selvsagt en stor fordel å ha en samboer som har akkurat samme hobby som meg selv. STEINAR SKOLAND

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Steinar Skoland og May Elin Frøyland skal kjempe om Samlagsmes­terskapet til helgen
FOTO: PRIVAT Steinar Skoland og May Elin Frøyland skal kjempe om Samlagsmes­terskapet til helgen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway