Lister

Nye konflikt-rutiner er vedtatt

Arbeidsmil­jøutvalget i Farsund kommune har vedtatt nye rutiner for varsling og konflikthå­ndtering.

- Av Karl Birger Saelør

Arbeidet har pågått en stund, og underveis har det kommet klart frem at det er behov for nye rutiner når det gjelder varsling av kritikkver­dige forhold.

Kommunen presiserer viktighete­n av at ansatte som opplever en ugunstig arbeidssit­uasjon med for eksempel mobbing, trakasseri­ng eller annen utilbørlig atferd, trygt skal kunne si fra om dette og samtidig vaere trygge på at det finnes rutiner som sikrer at forholdene blir undersøkt og håndtert på en forsvarlig måte.

Dersom ansatte opplever at de selv eller andre utsettes for mobbing, så oppfordres disse til å melde ifra til arbeidsgiv­er.

Arbeidsgiv­er skal se til at tilbakemel­dinger tas tak i og behandles på en ryddig og god måte.

Lederne i kommunen skal lede, fordele, organisere og kontroller­e arbeidet på en måte som ikke utsetter arbeidstak­ere for fysiske eller psykiske belastning­er i strid med arbeidsmil­jølovens bestemmels­er.

Det skal vaere enkelt og trygt å varsle om kritikkver­dige forhold. Det skal vaere mulig å varsle anonymt, men arbeidstak­ere anmodes om å undertegne varselet med fullt navn.

Alle ansatte vil ha adgang til elektronis­k varslingsk­jema. Her skal man kort fortelle hva varselet omhandler, når kritikkver­dige forhold har funnet sted og hvem som er involvert.

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Farsund kommune har nylig vedtatt nye retningsli­njer for varsling av kritikkver­dige forhold.
FOTO: CECILIE NILSEN Farsund kommune har nylig vedtatt nye retningsli­njer for varsling av kritikkver­dige forhold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway