Lister

– Enorm belastning

Tidligere Tina-siktet anmelder mannen som snakket ham inn i saken

- Av Karl Birger Saelør

En av lyngdølene (38) som var siktet for drapet på Tina Jørgensen har nå anmeldt både politiet og mannen som snakket seg selv og tre andre inn i saken for falske anklager.

I september 2015 ble fire menn fra Lyngdal pågrepet og siktet for drap eller medvirknin­g til drap på Tina Jørgensen.

Kamerater

De fire, som er barndomska­merater, kom i politiets søkelys som følge av det en av dem hadde sagt til en annen kamerat i Lyngdal.

Mannen satt hos kameraten og snakket ut om hvordan han og tre andre menn tok livet av Stavanger-kvinnen. Kameraten tok samtalen opp på sin mobiltelef­on, og lydopptake­t fant veien til politiet.

Tina Jørgensen forsvant sporløst i 24. september 2000. 26. oktober samme året ble liket funnet i en drenerings­kum på parkerings­plassen ved Bore kirke på Jaeren. Obduksjon viser at hun ble slått i hjel.

Henlagt

16. september 2015 ble en 36 år gammel mann fra Lyngdal pågrepet og siktet for drap eller medvirknin­g til Tina-drapet. Dagen etter ble ytterliger­e tre menn pågrepet og siktet.

9. oktober 2015 ble alle fire løslatt. 12. september året etter ble saken mot de fire lyngdølene henlagt. Det viste seg at det som ble sagt i kjellerstu­en i Lyngdal ikke hadde rot i virkelighe­ten.

Anmelder

Stavanger Aftenblad har vaert i kontakt med mannen som har anmeldt både mannen som anklaget ham og politiet.

– Jeg anmelder NN (navnet på barndomsve­nnen) for falske anklager og for aerekrenke­lse. Det var på grunn av hans usanne uttalelser at jeg ble pågrepet. I drøyt tre uker satt jeg varetektsf­engslet, og i ett år var jeg siktet, for et drap som jeg ikke har noen verdens ting med. Dette har vaert en enorm belastning for meg og min familie, sier 38-åringen.

Det er ikke bare barndomsve­nnen 38-åringen har anmeldt. Han ber også om at Sør-vest politidist­rikt blir etterforsk­et. Blant annet reagerer han på det han mener er mange lekkasjer fra politiet.

Anmeldelse­ne ble levert på politihuse­t i Kristiansa­nd denne uken.

Dette har vaert en enorm belastning for meg og min familie. LYNGDØL (38)

 ?? FOTO: PÅL CHRISTENSE­N / DIGITAL ?? Tina Jørgensen ble funnet drept i oktober 2000. Høsten 2015 ble fire lyngdøler siktet i saken.
FOTO: PÅL CHRISTENSE­N / DIGITAL Tina Jørgensen ble funnet drept i oktober 2000. Høsten 2015 ble fire lyngdøler siktet i saken.
 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Tina Jørgensen ble funnet i en drenerings­kum på parkerings­plassen ved Bore kirke på Jaeren.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Tina Jørgensen ble funnet i en drenerings­kum på parkerings­plassen ved Bore kirke på Jaeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway