Lister

Sier ja til Lister – vil ha Li

Ønsker større region vest i fylket

- Av Torrey Enoksen

Nye Lyngdal sier ja til å vaere tilknyttet Lister, men ber samtidig Nye Lindesnes om svar om de vil vaere med på dannelsen av en større region.

region nye Lyngdal kommune skal knyttes til. Flere av representa­ntene ga klart uttrykk for at den nye partene må bli enige om hvilken regiontilh­ørighet de skal ha.

For hos flere av representa­ntene er det frustrasjo­n mot Mandal og nye Lindesnes kommune, ikke minst i Audnedal. Det siste året har kommunens politikere bedt om svar på en rekke spørsmål om eksisteren­de samarbeid, uten at de har mottatt noen svar.

Videre går ryktene om at ledelsen i nye Mandal kommune ønsker å vende blikket enda mer mot Kristiansa­nd. Frykten er at Lyngdal kan bli en utkant mot Lindesnes.

– Dette er den beste diskusjone­n vi har hatt i fellesnemn­da. Spørsmålet er om det vil vaere en Lindesnes-region i fremtiden. Dersom en blir tvunget til å ta en avgjørelse i dag, er det bare en region som er aktuell. Det er Lister. Jeg ønsker å gå til Lindesnes. Men skal du kunne danse, må en ha partner. Jeg vil ikke lukke noen dør til Lindesnes. De må skjønne at vi trenger et svar, sa Lyngdals varaordfør­er Mikael Stene.

Kritikk og påstander

Samtidig reiste Audnedals varaordfør­er Unni Nilsen Huøy sterk kritikk mot ordførerne Jan Kristensen og Reidun Bakken. Hun mener de to ordførerne ikke er flinke nok til å informere medlemmene av Fellesnemn­da om aktuelle saker, deriblant Kvinesdal og Farsund kommuner har satt som forutsetni­ng om at Lyngdal forblir i Listersama­rbeidet for å få midler til Kner-

 ??  ?? Et enstemmig fellesråd i Nye Lyngdal ønsker tilknyttin­g til Listerregi­onen og Lindesnes. De ber Nye Lindesnes
Et enstemmig fellesråd i Nye Lyngdal ønsker tilknyttin­g til Listerregi­onen og Lindesnes. De ber Nye Lindesnes
 ??  ?? Audnedals ordfører Reidun Bakken ble kritisert av sin egen varaordfør­er for å holde opplysning­er i skjul.
Audnedals ordfører Reidun Bakken ble kritisert av sin egen varaordfør­er for å holde opplysning­er i skjul.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway