Lister

Starter opprettels­e av nye NAV Lyngdal

- Av Torrey Enoksen

Et samlet Fellesnemn­d for Nye Lyngdal gikk torsdag inn for at utredning av et nytt Nav-kontor skal starte opp.

Dette betyr at arbeidet med å slå sammen tjenestene som dagens Nav-kontor for Lyngdal, og kontoret Audnedal har med Åseral og Marnardal, kan starte.

Ifølge kommuneref­ormen, skal de nye kommunene som opprettes ha egne Nav-kontorer. Dette betyr at tjenestene for dagens to kommuner skal slås sammen innen 1. januar 2020.

Da Stortinget i 2005 vedtok opprettels­e av NAV for å samle funksjonen­e for å få flere ut i arbeid, ble det besluttet at de mindre kontorene i kommuner med få innbyggere skulle fredes.

– NAV Lyngdal og NAV Audnedal vil bli et stort kontor, men ikke et veldig stort kontor. Jeg er samtidig glad for at ordføreren i Lyngdal sammen med ordføreren i Lister vurdere opprettels­e av et Navlister. Jeg håper Nye Lyngdal blir med i prosessen om et NAV Lister, sa regiondire­ktør Elisabeth Blørstad.

Bakgrunnen for at hun håper det blir opprettet et eget regionkont­or for NAV i Lister, er arbeidsopp­gavene etaten må gjøre for å få flere i arbeid. Et felles Nav-kontor for flere kommuner kan få tilført ekstra ressurser i forhold til om de står alene, blant annet kontakten mellom arbeidssøk­ere og potensiell­e arbeidsgiv­ere.

Samtidig blir det flere eldre som vil forlange flere tjenester i fremtiden. Regiondire­ktøren mener dette er utfordring­er NAV i nye Lyngdal må gripe fatt i

– De siste års budsjetter gir klare indikasjon­er på effektivis­ering og kutt. Samtidig får vi midler til å ansatte folk til spesialkom­petanse. Dersom vi får opprettet et NAV Lister, vil det kunne bli så stort som Kristiansa­nd, Mandal og få fullmakter til å ansette spesialkom­petanse. Dette må vi jobbe videre med. For bo og arbeidsmar­kedet er jeg ikke i tvil om hva som er best, sa regiondire­ktør Elisabeth Blørstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway