Lister

Ny drivstoffo­peratør

Nytt liv på tidligere bensinstas­jon i Lyngdal sentrum

- Av Torrey Enoksen

Fra midten av februar vil kampen om drivstoffk­undene i Lyngdal sentrum bli forsterket når Best-kjeden starter pumpene.

– Vi holder på å montere nye tappekrane­r, og gjøre en del investerin­ger på området slik at vi får en moderne stasjon. Jeg håper vi kan åpne det nye anlegget vårt i Lyngdal i midten av februar, sier driftssjef i Best Stasjon Norge AS, Kristian Hellesvik.

Oppgradere­s

Tre år etter at et annet operatørse­lskap sammen med Hansen Bensin og Service la ned sin virksomhet ved det kombinerte bensinstas­jonen og bilverkste­det langs Kirkeveien i Lyngdal, vil det om kort tid bli nytt liv på området. Da vil Best Stasjoner Norge AS skru på strømmen til betalingsa­utomatene og tappekrane­ne.

Dette blir den tredje bensinog dieselstas­jonen i Lyngdal sentrum. Utenfor sentrum er det en helautomat­isk pumpestasj­on på Kvavik, ved Handelspar­ken og Handelands­krysset på E39, i tillegg til en døgnåpen stasjon med butikk langs Europaveie­n på Rom.

– Jeg er veldig glad for at det igjen blir aktivitet på området. Den første bensinstas­jonen ble etablert i dette området i 1958, og var i sin tid den eldste i Lyngdal. Dette blir en helautomat­isk stasjon, og det er Best som leietaker som står for investerin­gene i nye pumper, betalingsa­utomater, utbedring av taket over pumpene, og reklameski­ltene, sier grunneier Rune Hansen.

Kamp om kundene

Best Stasjoner AS er en norsk forhandler­kjede som eies av forhandler­ne. Kjeden ble dannet i 2003, og har i dag rundt 130 pumpestasj­oner rundt om i landet. Kjeden har også et naert samarbeid med Cirkel K. I tillegg til pumpestasj­oner for kjøretøyer, har konsernet også en egen energiavde­ling.

– Bakgrunnen for opprettels­en av denne stasjonen, er at det er behov for mer tilbud i sentrum. Når prisene er lave på lørdager, søndager og mandager er det full kaos, sier Hansen.

 ??  ?? Drivstoff forhandler­kjeden Best vil fra midten av februar starte ny stasjon i Lyngdal.
Drivstoff forhandler­kjeden Best vil fra midten av februar starte ny stasjon i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway