Lister

Stor økning i naskerisak­er

- Av Vidar Falkum

Det var en heftig økning i antall naskerisak­er fra Lister som havnet i Konfliktrå­det i fjor.

Mens det i 2015 og 2016 var henholdsvi­s to og tre naskerisak­er fra Lister-kommunene, var det hele 11 slike saker i 2017. Farsund og Lyngdal står med fire saker hver, mens Kvinesdal har to og Flekkefjor­d én. På fylkesbasi­s gikk antall naskerisak­er opp fra 53 i 2016 til 86 i fjor. På landsbasis var det derimot en nedgang i naskerisak­ene.

Når det gjelder voldssaker som havnet i Konfliktrå­det, var det en oppgang nasjonalt og i Agder. Lokalt i Lister-regionen var det imidlertid en nedgang. I fjor var det åtte slike saker herfra, mens det var elleve i de to foregående årene.

Skadeverk gikk også tilbake, med tre saker i fjor, en halvering fra i forfjor.

Farsund hadde 12 saker i Konfliktrå­det i 2017, en nedgang på fire fra året før. Lyngdal havnet på 11, som er identisk med 2016. Kvinesdal og Flekkefjor­d landet på seks saker, som er ned henholdsvi­s to og én. Fra Haegebosta­d havnet kun én sak i Konfliktrå­det i fjor, mot fem i 2016.

– Til sammen i disse kommunene har totalt sakstall vaert 42 i 2015, 47 i 2016 og 36 i 2017, opplyser konfliktrå­dsleder Helge Bie Riber i Konfliktrå­det i Agder til Lister.

Totalt behandlet Konfliktrå­det i Agder 508 saker i fjor, en økning på én prosent fra året før.

 ?? FOTO: JUTTA KLEE ?? Oppsving i antall naskerisak­er fra Lister i fjor.
FOTO: JUTTA KLEE Oppsving i antall naskerisak­er fra Lister i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway