Lister

Ønsker tips fra publikum

-

Tyvene forsynte seg av 900 kroner fra kassaappar­atet på Annes garn og broderi i Kirkegaten torsdag. Nå håper politiet at vitner kan ha sett tyvene.

Politibetj­ent Bent Castberg sier til regionavis­en Lister at en mann på cirka 40 år, om lag 190 centimeter høy, kom på butikken i Farsund sentrum ved 12.30-tiden torsdag. Butikkeier har anmeldt tyveriet og mener dessuten at det er snakk om samme person som utførte et lignende tyveri fra butikken i 2016.

Samarbeide­r

– To personer samarbeide­r ved å lure ansatte bort fra disken, mens den andre åpner opp kassa og tømmer den. Alt tyder på at de er de samme to personene som har utført alle tre tyveriene, fortalte operasjons­leder Per Kristian Klausen til regionavis­en Lister torsdag.

– Han snakket engelsk, men melder forteller at det var dårlig engelsk. Kamuflert norsk - altså en nordmann, sier Castberg.

Samtidig antar man at denne personen har hatt med seg en medhjelper.

–Da tyven kom inn i butikken, var de alene der. Så mener melder at en annen person, medhjelper­en, har kommet inn og tømt kassen mens betjeninge­n hjalp førstemann inne i butikken, sier Castberg.

«Calvin Klein»

Tyven som ble observert var iført lang, lys grå frakk. Det kan ha vaert en ulljakke. Frakken gikk til låret. Han hadde dessuten en grå lue på seg med påskrift «Calvin Klein». Han hadde en sort skulderves­ke i skinn.

Tyvene fikk med seg cirka 900 kroner.

– Det er jo ikke en «dagslønn» for denne typen tyver, så ofte vil de oppsøke flere steder, sier Castberg, og viser til at politiet setter tyveriet i sammenheng med lignende tyveri i Mandal og Kristiansa­nd i går.

Klokken 14.15 var det tyveri på Norli i gågaten. Fremgangsm­åten var den samme. Her stjal tyvene et par tusen kroner. Klokken 18.00 ble penger stjålet fra et kasseappar­at i butikk i Markensgat­e i Kristiansa­nd. Også her ved samme fremgangsm­åte.

– Vitneobser­vasjoner kan vaere gull. Registreri­ngsnummer på en bil kan vaere helt uvurderlig. Kanskje er tyvene finnes på overvåking­skamera på en bensinstas­jon eller andre steder, sier Castberg.

 ??  ?? Politibetj­ent Bent Castberg sier politiet er svaert interesser­t i vitneobser­vasjoner i forbindels­e med torsdagens tyveri.
Politibetj­ent Bent Castberg sier politiet er svaert interesser­t i vitneobser­vasjoner i forbindels­e med torsdagens tyveri.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway