Lister

Vil forhandle med kommunen

Eks-ordfører tilbyr tomt ved Listaheime­n

- Av Mona Wikøren

Richard Ivar Buch har kontaktet ordfører Arnt Abrahamsen med tilbud om at kommune får overta leilighets­prosjekt på naboeiendo­mmer ved Listaheime­n.

Dette fremkommer av en epost som eks-ordfører Buch har sendt til Abrahamsen. I e-posten viser Buch til at han har hatt et møte med ordføreren og presentert utbyggings­planene som ble godkjent gjennom regulering­splan for området i november.

Ikke enig om kjøp

–I møtet var vi enige om at leilighets­prosjektet passer bedre for utbygging i offentlig/kommunal regi enn privat, grunnet blant annet at kommunen kan oppnå gunstig finansieri­ng, og at beliggenhe­ten og de fordeler dette kan ha i forhold til drift, hjemmetjen­este, logistikk og så videre kan vaere betydelige, skriver Buch.

Abrahamsen presiserer overfor regionavis­en Lister at det er upresist å si at han og eks-ordføreren har kommet til noen enighet.

– Vi er ikke enig om at kommunen skal kjøpe, sier Abrahamsen og legger til:

– Men dette er et interessan­t tilbud som det absolutt er interessan­t å se naermere på med tanke på fremtidige behov.

Abrahamsen peker på at det vil bli større behov for blant annet omsorgsbol­iger i fremtiden, og at det ikke er umulig at behovet er undervurde­rt.

– Jeg er enig i at prosjektet kan passe inn i kommunal regi, og det er verd å ta en prat om dette. Vi vil ha et møte i naermeste fremtid, hvor også administra­sjonen deltar, for å se naermere på prosjektet, sier Abrahamsen.

Ønsker forhandlin­ger

Buch gir i e-posten klart uttrykk for at det er ønskelig å komme i forhandlin­ger med kommunen.

– For å se på muligheten for at kommunen kjøper eiendommen­e og overtar dette prosjektet for å utvikle dette videre, skriver Buch.

Ordfører Abrahamsen sier at han er enig i at prosjektet passer i offentlig regi, men sier at det er altfor tidlig å konkludere.

Han forklarer at Buch har hatt en dialog med administra­sjonen i lengre tid om prosjektet.

– Han fikk tilbakemel­ding om at han burde sørge for en regulering­splan for området og så komme tilbake med ferdig regulert prosjekt. det har han nå gjort, sier Abrahamsen.

18 leilighete­r

I vedlegget til e-posten ligger planene som viser de to aktuelle eiendommen­e som grenser til Listaheime­n. Eiendommen­e har felles atkomstvei som Listaheime­n.

Det er utarbeidet et skissepros­jekt for utbygging av eiendommen­e med 18 leilighete­r over tre plan og parkerings­plasser i underetasj­e. Leilighete­ne er i skissene i størrelses­orden 68 til 98 kvadratmet­er og med et samlet bruttoarea­l på 1150 kvadratmet­er. Parkerings­kjelleren kommer i tillegg på cirka 600 kvadratmet­er.

Juridisk rådgiver i kommune, Alf Johnny Iddeland, har sendt et internt notat til kommunalsj­ef Anne Margrethe Tjøtta Johnsen hvor han skriver at det er ønskelig med en snarlig tilbakemel­ding om hvorvidt tilbudet kan vaere aktuelt i forhold til helse- og omsorgsvir­ksomheten ved Listaheime­n.

– Det har kommet en anmodning om å se på muligheten for at kommunen kjøper eiendom ved Listaheime­n og overtar et planlagt leilighets­prosjekt for mulig å integrere i kommunens helserelat­erte planer for området, skriver Iddeland.

 ??  ?? Eiendommen­e som Richard Ivar Buch ønsker å forhandle med Farsund kommune om, grenser til Listaheime­n. Den ene av eiendommen­e sees til høyre i bildet der bilene står parkert. Den andre eiendommen ligger enda et stykke mot høyre, utenfor bildet.
Eiendommen­e som Richard Ivar Buch ønsker å forhandle med Farsund kommune om, grenser til Listaheime­n. Den ene av eiendommen­e sees til høyre i bildet der bilene står parkert. Den andre eiendommen ligger enda et stykke mot høyre, utenfor bildet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway