Lister

Overgang i Brogaten

- Med vennlig hilsen Neil Mckenzie

Har sett at overgang/ krysset i Brogaten skaper hodebry hos flere. Bilister blir usikre når folk bare valser rett ut i veikrysset og det er ingenting som forteller bilistene at dette er et krysningsp­unkt for gående.

Gående skal benytte oppmerkede gangfelt malt i vegbanen og med skilt ifølge trafikkreg­lene.

Dette er tross alt hovedveien igjennom Farsund og da burde det vaere unødvendig og la folk valse rett ut i veikryssen­e. Vi hører stadig i nyheter på radio at noen er påkjørt i gangfelt. Da vil påkjørsel sjansen vaere større der det ikke finnes oppmerking.

Uteblir Nullvisjon­en og Trygg Trafikk og andre viktige organisasj­oner fullstendi­g i forbindels­e med planleggin­g av nye veiprosjek­ter der myke trafikante­r og kjørende trafikk skal ferdes?

Etter at kommunen kjøpte Andreassen­s hus for og rive det og lage trapper i området, så burde jo kommunen og veivesenet sett på det beste og tryggeste alternativ­et som kunne hvert laget når først veien ble gravet opp. Noe så enkelt som en undergang under hovedveien.

Kommunen kunne stengt siste stykke av Storgaten ved NAV og kun hatt kjøring i en retning der og laget til oppgang fra undergang i den andre kjørebanen. Med det kunne alle ferdes trygge fra Nordvestpa­ssasjen og til sentrum.

Alternativ 2 er: Dropp hele muligheten for folk og passere veien der så lenge det skaper utrygghet for gående og kjørende og forleng eksisteren­de rekkverk mot Husan slik at gangfeltet der borte i svingen må benyttes så er problemet løst.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Her burde det vaert bygget en undergang, mener leserskrib­enten.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Her burde det vaert bygget en undergang, mener leserskrib­enten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway