Lister

Brøyting i Farsund

- Med vennlig hilsen Jeanette Marie Danielsen

Brøyting i Farsund kan kun beskrives med et ord. Elendig!

Jeg har nå bodd her i snart seks år, og det har alltid vaert et problem, og en bekymring. Kommer jeg meg på jobb i dag? Får jeg levert barna i barnehagen? Vil bilen vaere like hel etter kjøreturen?

Men i år har det vaert verre enn noen gang. I kommunen påstår de at det ikke er kommet inn noen klager, men går du på butikken, og kommer i prat med folk, tar det ikke lang tid før en ser at en ikke er alene om å vaere misfornøyd. Vi klager til hverandre, men vi sier ikke i fra til de som bestemmer.

Så nå vil jeg si i fra. For det kan ikke fortsette slik.

Teknisk avdeling i Farsund kommune forteller at kommunen har bestemt at det ikke skal brøytes før det er 10 cm snø på veien. 10 cm! Det er faktisk alt for mye! Hvis det er ufremkomme­lig før det, må du faktisk ringe inn, noe jeg har gjort en del ganger i løpet av den tiden jeg har bodd her.

Da tar det minimum to timer før de kommer. Hva skjer hvis noen blir akutt syk? Vil sykebilen kunne komme frem?

Det er ikke brøytemann­skapet sin feil. Det er heller ikke teknisk avdeling sin feil. Dette er politisk bestemt, og det er helt feil. Det burde vaert bestemt av fagfolk. Fagfolk som er ute og ser veiene, ikke folk som sitter hele dagen på et kontor.

Slik som vaeret er her på Sørlandet, nytter det ikke å vente til det er 10 cm. Så når gradene kryper nedover før det blir brøyta, er snøen blitt så komprimert at brøyteskja­erene ikke kommer helt nedtil, og masse komprimert glatt snø blir liggende igjen. Når da gradestokk­en kryper oppover, sitter vi igjen med er prima akebakke, men livsfarlig bilvei. Selv med firehjulst­rekk kommer en ikke opp en bakke med speilglatt is, toppa med 15-20 cm slaps. Plussgrade­ne var meldt mange dager på forhånd. Hvorfor ble ikke brøytebile­r sendt ut før det begynte å tine? Da hadde ikke mandags morgen blitt en rallytur med livet (og bilen) som innsats.

Det samme problemet gjelder for parkerings­plasser i byen. Her blir det heller ikke brøyta før det er 10 cm. Noe som resulterer i at eldre folks mathandel blir risikospor­t.

Du kan spørre på enhver matbutikk i byen, om de har fått klager på brøytinga fra sine kunder.

Vi kan ikke ha det slik. Nå er det nok! Vi må si ifra at dette ikke er godt nok.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway