Lister

– Må tørre å vinne

Fil-damenes tap nummer 16 på rad

- Av Olav Hoel

FIL står fremdeles uten poeng denne sesongen etter at serieleder AK 28 onsdag kveld vant 37–19 i Alcoahalle­n.

– I denne kampen var det helt motsatt fra søndagskam­pen. Vi holder bra følge med dem i 17 minutter til tross for at vi setter skuddene dobbelt så dårlig som AK 28 gjør. Du ser glimtvis at det er noe bra, sier trener Gunnar Berstad.

Etter 16 tap på like mange kamper skriker laget naturlig nok etter å ta sesongens første seier.

– Som jeg sier til dem, så må vi snart tørre å vinne en kamp. Det koster litt mer enn å tape, for det skal litt mer innsats til for å vinne en kamp. For å vinne må du også vaere villig til å satse det det koster, både i forsvar og i angrep. I dag er spillerne litt halvhjerta med skuddene, og lite samspill i forkant av avslutning­ene. Noen ganger åpner forsvaret til AK 28 seg, men vi klarer ikke å utnytte det, sier Berstad.

– Gjør det motsatte

Etter en godkjent start på kampen, begynte AK 28 å stikke fra mot slutten av omgangen, og ledet med sju til pause. Etter hvilen ble vondt til verre for de grønne og hvite da AK 28 scoret fire før det var spilt ett minutt.

– Vi ble enige om å gå ut og jobbe i forsvar, sikre pasninger og avslutning­er, men vi gjør det motsatte. Vi setter noen dårlige avslutning­er og får fire rush i mot oss. Det er bare det lille ekstra vi mangler. Vi holder dem rimelig greit i 17 minutter, men så mister vi konsentras­jonen. Vi vil så mye mer, men vi er ikke gode nok til å gjøre hverandre gode, sier Berstad.

Han mener laget sliter med å få ut potensiale­t i kampsituas­joner.

–På treninger og sånt sitter spillet. De åpner forsvarsmu­ren og trykker til i forsvar. Når de kommer i kamp blir de mer forsiktige i forsvar og tør ikke å trykke til i angrepsspi­llet slik de gjør på trening, sier Gunnar Berstad.

Michelle Kovacevic er blant

de rutinerte spillerne som om dagen spiller på andrelaget.

–Michelle velger å spille på andrelaget på grunn av livssituas­jonen hun er i med ny jobb og ikke får trent nok til å spille i 3. divisjon. Hun har valgt å trappe litt ned i år, og vurderer om hun vil satse mer til neste sesong. Sånn er det bare, sier trener-berstad.

Satser på de unge

Selv om han gjerne skulle hatt mer rutine på laget, trekker han også frem ungdommeli­g pågangsmot.

– Jeg synes vi skal satse på ungdommens pågangsmot. Vi kan ikke satse på det som var tidligere. Det er forbi. Vi må rette blikket fremover og bruke det materialet vi har, og det tror jeg nok blir kjempebra til slutt. Det nytter ikke å tenke på hva vi skulle hatt. Det er de spillerne som er i nuet vi må satse på, så får vi la det vi kunne hatt ligge. Det er ikke tema. jentene synes det er OK å spille håndball, men jeg tror de synes det hadde vaert kjempegrei­t med en seier, så den håper jeg kommer til helga, sier Berstad.

Denne helgen venter det to nye hjemmekamp­er, først mot Åkra på lørdag før Hinna 2 står på motsatt banehalvde­l på søndag.

– Hvis de tør og slippe seg løs og spille hverandre gode, så er begge kampene mulige. I dag var det mulig å ta AK 28 med bedre samhandlin­g på banen. Jentene må bare få troen på at selv om ikke Michelle eller andre er der, så er det de som skal ta over banespille­t. Får vi en seier, tror jeg mye er gjort, sier Gunnar Berstad.

 ??  ?? Lisen Masvie forsøker seg, men kunne ikke forhindre tap mot AK 28.
Lisen Masvie forsøker seg, men kunne ikke forhindre tap mot AK 28.
 ??  ?? Trener Gunnar Berstad håper sesongens første poeng kommer denne helgen.
Trener Gunnar Berstad håper sesongens første poeng kommer denne helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway