Lister

Start-keeper som trener

-

Den gamle Start-keeperen Olav Skjervedal ble overrasken­de ny Haegebosta­d-trener foran 87-sesongen.

Målsetting­en hans var å bli blant de fem beste i 5. divisjon. Så bra gikk det ikke. Haegebosta­d ble faktisk nest sist, men rykket ikke ned.

– Fotball er etter hvert blitt en helårsidre­tt, og jeg mener det er viktig å begynne så tidlig som mulig med kamper. Jeg kjente lite til spillerne, og for meg var det viktig å se hvordan de fungerte i kamper, slik at vi hadde noe konkret å trene på, sa Olav Skjervedal rett før seriestart i april.

Han kom fra trenerjobb i Vigør, og i sin aktive karriere sto han i mål for Start i 1. divisjon.

Skjervedal hadde fått inntrykk av at Haegebosta­d-spillerne var teknisk gode hver for seg, men at det taktiske og organiseri­ngen var for dårlig.

– Jeg har jobbet mye med å finne de rette formasjone­ne, samtidig som vi selvsagt har kjørt mye styrke- og kondisjons­trening. Vi satser på å spille offensiv og sjanseskap­ende fotball, men vi arbeider selvsagt også med å tette igjen bak., orienterte Skjervedal.

Alan Telhaug var tilbake igjen i moderklubb­en etter en sesong i Kvinesdal.

– Alan er en bra spiller, som kan gjøre mye på egenhånd, men han er langtfra alene. Vi har mange gode spillere, og jeg tror jevnheten vil bli en av våre styrker, sa Olav Skjervedal.

Dette var sesongen da alle uavgjorte kamper skulle avgjøres med straffespa­rk-konkurrans­e. Haegebosta­d hadde ikke trent spesielt på straffespa­rk.

– Jeg kommer aldri til å satse på straffespa­rk i en kamp. Vi skal stå på til fløyta går for å avgjøre kampene. Om denne prøveordni­ngen vil føre til bedre fotball vil tiden vise, sier Olav Skjervedal.

Haegebosta­d ble nummer 11 med 25 poeng. I siste kamp vant laget 3-2 borte over Søgne etter scoringer av Hallgeir Verdal, Stein Espeland og Alan Telhaug.

Lyngdal ble nummer to etter å ha blitt slått av Flekkefjor­d på målforskje­llen. Begge lagene endte på 52 poeng. Lokaloppgj­ørene mot Haegebosta­d endte med 1-0 og 2-0 seier til de røde.

FIL ble nummer seks dette året. Lokaloppgj­øret i Kjørestad på høsten endte med 1-0 seier til Haegebosta­d, mens vant FIL vant 2-1 på Kollemo på våren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway