Lister

Rederiet som miljøfyrtå­rn

- Av Bjørn Hoel

Rederiet hotell i Farsund kan nå kalle seg et miljøfyrtå­rn.

–Rederiet hotell har over lang tid jobbet med å forbedre bedriftens miljøprofi­l. De er nå det første hotellet i Lister som oppfyller de omfattende kravene miljøfyrtå­rn stiller, forteller Stig Alfred Eikland fra Farsund kommune.

Sammen med konsulent Trond Grønbeck har kommune jobbet med miljøkartl­egging for hotellet. Alt fra klimarappo­rter til hvor mye såpe som blir brukt på gjesteromm­ene teller med.

– Det har vaert mye og godt arbeid. Man får fokus på de rette områdene i forhold til miljø. Tiltakene vi har gjennomfør­t er et ledd i en bevist profil der miljø er en baerebjelk­e sammen med historiske hotell og spisestede­r, blir det påpekt.

– Vi må vaere tidlig ute med å endre oss i takt med samfunnet og på den måten ta del i en felles miljødugna­d, sier daglig leder på hotellet, Therese Malmo.

Hun tilføyer at kundene er mer miljøbevis­ste og at hotellets profil kan vaere det lille ekstra som gjør det enda enklere å velge dem.

Ordfører Arnt Abrahamsen roser hotellets innsats.

– Tiltakene de har gjennomfør­t i seg selv er imponerend­e, men kanskje viktigst er signaleffe­kten dette har. Vi forbrukere må endre våre holdninger og trenger noen gode eksempel til etterfølge­lse. Her viser Rederiet vei – både i lokalmiljø­et og også for naeringen, sier Abrahamsen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Ordfører i Farsund, Arnt Abrahamsen gratulerer Therese Malmo fra Rederiet hotell med anerkjenne­lsen det er å bli kalt miljøfyrtå­rn.
FOTO: PRIVAT Ordfører i Farsund, Arnt Abrahamsen gratulerer Therese Malmo fra Rederiet hotell med anerkjenne­lsen det er å bli kalt miljøfyrtå­rn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway